Μακελειό στις Βρυξέλλες: Ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία δηλώνουν Κομισιόν και ιταλική κυβέρνηση

Μακελειό στις Βρυξέλλες: Ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία δηλώνουν Κομισιόν και ιταλική κυβέρνηση

Δηλώσεις για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, που είχε τραγικό απολογισμό το θάνατο δύο ανθρώπων, που δέχθηκαν πυρά από άντρα με καλάζνικοφ. Την ίδια στιγμή άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών, ενώ ως βασικός ύποπτος της επίθεσης εμφανίζεται ο Slayem Slouma, o οποίος φέρεται πως ομολόγησε τις δολοφονίες στο facebook στο «όνομα του Αλλάχ

«Απόψε, οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των δύο θυμάτων της αποτρόπαιης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter), εκφράζοντας την υποστήριξή της στη βελγική αστυνομία για την άμεση σύλληψη του υπόπτου.

«Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία», υπογραμμίζει.

Την ίδια στιγμή, και ο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ανέφερε πως «Σοκαρισμένοι από τις φονικές επιθέσεις στους δρόμους των Βρυξελλών σήμερα το βράδυ», ενώ σημειώνει πως «Βέλγοι, Σουηδοί και Ευρωπαίοι, είμαστε ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία. Οι αξίες μας είναι ισχυρότερες από το μίσος τους».


Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παρακολουθεί με ανησυχία τις πληροφορίες για την επίθεση στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης».

«Η Ιταλία καταδικάζει με αποφασιστικότητα κάθε μορφή βίας, φανατισμού και τρομοκρατίας, και εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τα θύματα και τις οικογένειές τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε σχετικά: Μακελειό στις Βρυξέλλες: Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με καλάζνικοφ (Videos & Photos)

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Δύο νεκροί – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο δράστης (Videos)

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Σε Επαγρύπνηση καλεί τους κατοίκους ο πρωθυπουργός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter