Μαρία Πολύζου: «Ο πατέρας μου με βίαζε από 11-12 ετών»

Μαρία Πολύζου: «Ο πατέρας μου με βίαζε από 11-12 ετών»
Μια εξομολόγηση που σόκαρε τον κόσμο έκανε η παλιά Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, καθώς στο βιβλίο της «Μην Τα Παρατάς» αποκαλύπτει τον βιασμό από τον πατέρα της σε ηλικία 11 ετών…
«Γεννήθηκα στην Πάτρα ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε», αναφέρει σε ένα απόσπασμα του βιβλίου της. Παράλληλα παραδέχεται ότι το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων αποτέλεσε σανίδια πνευματικής σωτηρίας της.
Η 52χρονη Πολυζου το 2010 αναβίωσε το Φειδιππίδειο άθλο, διανύοντας διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα – Τύμβος Μαραθώνα (524 χιλιόμετρα) για την επέτειο των 2,5 χιλιάδων χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. “Μου άρεσε να δραπετεύω στον δικό μου κόσμο.
Την ομορφιά που χρειαζόμουν την έφτιαχνα μέσα μου. Υποσυνείδητα ίσως, από πολύ μικρή προσπαθούσα να μην είμαι εντελώς εκεί όπου βρισκόταν το σώμα μου, αλλά να περιπλανιέμαι όπου με οδηγούσε το μυαλό και η ψυχή μου”, αναφέρει σε άλλο απόσπασμα του βιβλίου της.
Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega η Πολύζου είπε μεταξύ άλλων: 
«Έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση. Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου. Τα καταθέτω τωρα γιατί έχουμε χρέος να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Έχουμε χρέος και κάθε παιδί πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter