Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο: Κάηκαν σπίτια στον Πλατανιστό – Αγνοείται κτηνοτρόφος

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο: Κάηκαν σπίτια στον Πλατανιστό – Αγνοείται κτηνοτρόφος

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κάρυστο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις συνεχής αναζωπυρώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες τύλιξαν τα πρώτα σπίτια στο χωριό Πλατανιστός.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο evima.gr και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου ο Δημήτρης Ξυπόλητος λέγοντας ότι «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη σε όλα τα μέτωπα» σημειώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει: «Μπορέσαμε να συγκρατήσουμε την ορμή της φωτιάς στην Κάρυστο προς το χωρίο Ποτάμι και εν μέρει προς το χωριό Πλατανιστός. Είναι ανεξέλεγκτο το μέτωπο προς το χωρίο Λιβάδι και την Κάρυστο, αλλά απέχει από κατοικημένες περιοχές».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους κατοίκους «οι εναέριες δυνάμεις προλάβαν την επέκταση της φωτιάς στον Πλατανιστό, κυριολεκτικά μέσα στις αυλές, και συνεχίζουν τη μάχη καθώς οι φλόγες αναπτύσσονται γύρω γύρω από τα σπίτια του χωριού». Ο Περιφερειάρχης Στερεάς δεν κρύβει την αγωνία του για την νύχτα, καθώς θα αποχωρήσουν οι εναέριες δυνάμεις. «Ελπίζουμε να έχουμε ύφεση στους ανέμους για να μπορέσουμε με τις επίγειες δυνάμεις να περιορίσουμε την επέκταση της καταστροφής» όπως σημειώνει.

Εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους για την περιοχή Άγιοι της Ευβοίας εκδόθηκε από το 112 και ζητά από όσους βρίσκονται εκεί να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του χωριού Πλατανιστός. Ο οικισμός δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Το μέτωπο είναι μεγαλύτερο των 5 χιλιομέτρων και η φωτιά κατευθύνεται προς Λιβάδι, Καστρί και Πλατύ Γιαλό.

Αγνοείται κτηνοτρόφος

Συναγερμός έχει σημάνει παράλληλα στην περιοχή της Καρύστου και συγκεκριμένα στο χωριό Πλατανιστός καθώς αγνοείται ένας 41χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή.

Ο 41χρονος έφυγε χθες το μεσημέρι από το σπίτι του, πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το evima.gr κατευθύνθηκε προς το μαντρί του.

Από χθες η οικογένειά του αναζητά τον 41χρονο άνδρα, ωστόσο δεν έχουν κάποιο νέο στοιχείο στις έρευνες εντοπισμού του συμβάλουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter