Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο το πλοίο που χτύπησε σε νάρκη – Δύο Έλληνες οι τραυματίες

Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο το πλοίο που χτύπησε σε νάρκη – Δύο Έλληνες οι τραυματίες

Σοβαρές ζημιές υπέστη ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από χτύπημα νάρκης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά το οποίο κατευθυνόταν στο λιμάνι της πόλης Izmail, στο Δούναβη, για να φορτώσει σιτηρά κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χτυπήθηκε χθες το πρωί (27/12) από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης. Η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου απέτρεψε τη βύθιση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Τι συνέβη

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης στη θαλάσσια περιοχή του Δούναβη που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο υπό σημαία Παναμά πλοίου Vyssos χωρητικότητας 8.800-dwt (κατασκευής 2007).

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας στα μέλη του πληρώματος του πλοίου περιλαμβάνεται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά. Το πλοίο είχε προορισμό το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας προκειμένου να φορτώσει σιτηρά.

Πληροφορίες από το Ουκρανικό κανάλι telegram κάνει λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε επίσης:

Μαύρη Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο με σιτηρά έπεσε σε νάρκη – Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, εστάλησαν ρυμουλκά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter