Μαύρη Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο με σιτηρά έπεσε σε νάρκη – Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, εστάλησαν ρυμουλκά

Μαύρη Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο με σιτηρά έπεσε σε νάρκη – Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, εστάλησαν ρυμουλκά

Εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά που έπλεε προς λιμάνι στον ποταμό Δούναβη για να παραλάβει φορτίο με σιτηρά έπεσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Ήταν το τελευταίο περιστατικό με μη στρατιωτικό σκάφος που πέφτει σε εκρηκτικά στη Μαύρη Θάλασσα, σε αυτό που το Κίεβο χαρακτηρίζει κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στη ναυσιπλοΐα και σε λιμενικές υποδομές.

«Μη στρατιωτικό σκάφος με σημαία Παναμά ανατινάχθηκε από θαλάσσια νάρκη του εχθρού στη Μαύρη Θάλασσα…Το σκάφος έχασε την πορεία του και τον έλεγχο και ξέσπασε πυρκαγιά στο άνω κατάστρωμα», ανέφερε η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας στο Telegram.

Ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας ακόμα έλαβε ιατρική βοήθεια εν πλω. Στο σημείο εστάλησαν ρυμουλκά, σύμφωνα με τον στρατό. Δεν διευκρινίστηκε πότε συνέβη το περιστατικό.

Η Μόσχα έχει αυξήσει τις επιθέσεις στις λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου, όταν εγκατέλειψε τη συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και που επέτρεψε την ασφαλή μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter