«Μαύρος χρυσός» το πετρέλαιο θέρμανσης με σφραγίδα Μητσοτάκη – «Ξεπέρασε και τον χειρότερο φόβο μας»

«Μαύρος χρυσός» το πετρέλαιο θέρμανσης με σφραγίδα Μητσοτάκη – «Ξεπέρασε και τον χειρότερο φόβο μας»

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούν σχεδόν όλες οι επιλογές των καταναλωτών για να ζεσταθούν τον δύσκολο χειμώνα ακρίβειας που έρχεται. Παρά τις προτροπές της κυβέρνησης για «στροφή» στο πετρέλαιο, όλα δείχνουν πως η τιμή του θα επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό – «κλισέ»… μαύρος χρυσός που του αποδίδεται.

Δείτε επίσης: Διεθνής Τύπος: Ο ΟΠΕΚ μειώνει κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως την πετρελαιοπαραγωγή

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η διατύπωση της προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών, Μαρίας Ζάγκα, που σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο Open, τόνισε ότι η αύξηση ξεπέρασε τους χειρότερους φόβους: «Θυμάστε πριν λίγες ημέρες που τα λέγαμε και είχα πει ότι υπάρχει ένας φόβος το 1,60 € (σ.σ. ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης) να πάει 1,70€. Μα ξεπέρασε και το φόβο μας. Δηλαδή αυτή τη στιγμή πήγε 1,80€. Για να πούμε και την αξία την ονομαστική. Ασχέτως αν θα μπουν τα 25 λεπτά του ευρώ στην αντλία και θα κατέβει. Μα πόσο θα κατέβει; Δηλαδή με 1,80€ που είναι αυτή τη στιγμή θα πάει 1,55€. Είναι πανάκριβο! Δεν είναι φθηνό. Αν σκεφτείτε ότι πέρυσι ξεκίνησε με 1,15€. Αυτή τη στιγμή έχουμε παγώσει όλοι».

Αναφορικά με το αν υπάρχουν προπαραγγελίες σχολίασε: «Όχι πολλές. Λίγες. Και έχουμε παραγγελίες από τους νοικοκυραίους αυτούς που λένε κάθε χρόνο ό,τι και να γίνει – και συνήθως είναι μονοκατοικίες –  “εγώ θέλω να έχω το πετρέλαιό μου μέσα”. Η μέση παραγγελία είναι από 300 έως 500 λίτρα. Μην πείτε για τόνο δεν υπάρχει. Τώρα και με αυτή την τιμή έχουν παγώσει όλοι. “Τι θα κάνουμε”, λένε».

Επίσης, τόνισε: «Αυτό έχει γίνει γιατί; Τη θέση του φυσικού αερίου που έγινε απαγορευτικό για όλους μας την πήρε το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο χρησιμοποιείται από πολλές επιχειρήσεις. Άρα τι σημαίνει; Χρήμα. Και όταν κάτι έχει τη ζήτηση παίρνει την άνοδο. Συμπαρασύρει λοιπόν αυτό τον καιρό το πετρέλαιο κίνηση προς τα πάνω», συμπλήρωσε. «Αυτό που βιώνουμε. Το ότι το πετρέλαιο κίνησης, το απλό, έχει φτάσει την τιμή της αμόλυβδης απλής είναι πρωτόγνωρο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter