Με Κυριάκο… «Ντάλτον» τρολάρουν οι φοιτητές τον Μητσοτάκη – «Ληστής πανεπιστημίου» (Photos)

Με Κυριάκο… «Ντάλτον» τρολάρουν οι φοιτητές τον Μητσοτάκη – «Ληστής πανεπιστημίου» (Photos)
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μέσα από ένα πλακάτ απάντησαν οι φοιτητές, μαθητές  και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:  «Ποτάμι» οργής ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Χιλιάδες νέοι στο κέντρο της Αθήνας (Photos – Videos)

Μια βδομάδα πριν ο πρωθυπουργός σε αποστροφή του λόγου του είχε παρομοιάσει τους φοιτητές με ληστές αναφερόμενος στις καταλήψεις.

«Η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές. Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις. Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει:

«… γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να  πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο».

Σήμερα του έδωσαν τη δική τους απάντηση παρομοιάζοντας τον πρωθυπουργό ως ληστή πανεπιστημίων με το όπλο το χέρι, τη χαρακτηριστική σιδερένια μπάλα και αμφίεση… Σαν τους αδελφούς Ντάλτον που θα μπορούσε να παραπέμψει και στην οικογενειοκρατία.

Η αφίσα-πλακάτ κυκλοφόρησε σε πολλά αντίτυπα.

Ίσως να υπονοούν ότι τους κλέβει το μέλλον, την ίδια τη ζωή…

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Διαβάστε επίσης:

Η Βόζεμπεργκ, η Ασημακοπούλου και του βοδιού το κέρατο

Κύρτσος: Ειδική παράγραφος για το Documento στο ψήφισμα «ράπισμα» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ρέθυμνο: «Μίλησε» το κινητό της 14χρονης – Τα μηνύματα ανδρών για ερωτικό ραντεβού

«Χιόνια και μεγάλος όγκος νερού»: Πότε αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τραγωδία «Θύρα 7»: 43 χρόνια μετά – «Πώς να ξεχάσεις;»

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Ύστατη προσπάθεια για να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter