Με το δάχτυλο στην σκανδάλη η Ρωσία σύμφωνα με την CIA

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη η Ρωσία σύμφωνα με την CIA

Στον απόηχο της συνδιάσκεψης των ηγετών της Δύσης με τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μεταδίδει διαδόσεις της CIA για επικείμενη ρωσική επίθεση έως τις 16 Φεβρουαρίου, γεγονός που η Μόσχα ωστόσο έσπευσε άμεσα να διαψεύσει, σημειώνοντας ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους επιθετικές ενέργειες.

Το Spiegel αναφέρει ακόμη ότι οι ΗΠΑ έδωσαν πολλές λεπτομέρειες για τα στοιχεία τους, περιγράφοντας από τις διαδρομές μιας ρωσικής εισβολής έως και τα καθήκοντα που θα αναλάβει κάθε ρωσική μονάδα και σημειώνει ότι δυτικοί στρατιωτικοί και διπλωμάτες μετέφεραν στοιχεία ότι η ρωσική ηγεσία έχει προετοιμάσει τον στρατό για την ερχόμενη Τετάρτη, χωρίς όμως να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν αυτό συνιστά απόφαση επίθεσης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αποκλιμάκωσης της κρίσης, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει προγραμματίσει να πάει στην Ουκρανία και στη Ρωσία τη Δευτέρα, όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα κάλεσε τους πολίτες και η Ιαπωνία, ενώ το Ισραήλ συνέστησε στους πολίτες του να μη ταξιδεύουν στην Ουκρανία και, αν τυχόν βρίσκονται εκεί, να αποφεύγουν τις περιοχές όπου υπάρχουν συγκρούσεις.

Ταξιδιωτική οδηγία έχει εκδώσει και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που συνιστά στους Έλληνες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την πρεσβεία στο Κίεβο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει το μεσημέρι του Σαββάτου ξανά, τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κρίση στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την οποία η Δύση θέλει να επιλύσει «μέσω της διπλωματίας, του διαλόγου και της αποτροπής», ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter