Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά
Πηγή φωτο Adventure Evia

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κρεμαστό Ευβοίας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Tο μέτωπο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων και οι επίγειες δυνάμεις είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα σημεία για να το περιορίσουν. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συντονιστικού στην Κύμη για να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα ενισχυθούν οι δυνάμεις και κάτω από ποια διάταξη θα προσεγγίσουν το μέτωπο καθώς οι φλόγες έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και ο άνεμος στην περιοχή είναι ισχυρός.

Αυτήν την ώρα στο πλαίσιο του Συντονιστικού που συνεδριάζει ενεργοποιούνται και νέες δυνάμεις για να φτάσουν στην περιοχή από τους 5 νομούς της Περιφέρειας ενώ παράλληλα υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες της ευρύτερης περιοχής, υδροφόρες από τους δήμους και την Περιφέρεια, όπως επίσης και μηχανήματα έργων, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία αλλά και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα στο μέτωπό της φωτιάς.

To Κρεμαστό Ευβοίας εκκενώθηκε το απόγευμα για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή και οι άνεμοι είναι ισχυροί τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Συνολικά επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (οι 3 εκ των οποίων είναι Ε.ΜΟ.Δ.Ε) και 32 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Ωστόσο, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί. Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Tο μέτωπο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων και οι επίγειες δυνάμεις είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα σημεία για να το περιορίσουν. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συντονιστικού στην Κύμη για να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα ενισχυθούν οι δυνάμεις και κάτω από ποια διάταξη θα προσεγγίσουν το μέτωπο καθώς οι φλόγες έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και ο άνεμος στην περιοχή είναι ισχυρός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter