Ισραήλ: 4 νοσοκομεία περιμένουν τους ομήρους – Ο Νετανιάχου δεσμεύεται για την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων

Ισραήλ: 4 νοσοκομεία περιμένουν τους ομήρους – Ο Νετανιάχου δεσμεύεται για την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοινώνει ότι το Ιατρικό Κέντρο Σορόκα, το Παιδικό Ιατρικό Κέντρο Σνάιντερ, το Ιατρικό κέντρο Σαμίρ και το Ιατρικό κέντρο Γούλφσον είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους 24 απελευθερωμένους ομήρους που επέστρεψαν στο Ισραήλ το βράδυ αυτής της Παρασκευής.

Δεκατρείς Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας πολίτης των Φιλιππίνων ελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς σε δύο ξεχωριστές συμφωνίες. Οι 24 όμηροι θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία αφού υποβληθούν σε αρχικούς ελέγχους σωματικής και ψυχικής υγείας στην αεροπορική βάση Χατζερίμ κοντά στην Μπερσεμπά.

«Οι όμηροι θα συναντηθούν με τις οικογένειές τους στα νοσοκομεία και θα λάβουν πακέτο ιατρικής και ψυχολογικής περίθαλψης, όπως απαιτείται», αναφέρει το υπουργείο. «Είναι ευαίσθητες στιγμές για τις οικογένειες και τους απελευθερωμένους ομήρους. Θέλουμε να διατηρήσουμε την οικογένεια και την αξιοπρέπειά τους», συνεχίζει.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι και οι οικογένειές τους θα φροντίζονται σε καθορισμένους χώρους των νοσοκομείων, χωριστά από τους άλλους ασθενείς, το προσωπικό και τους επισκέπτες. Αρχικά θα απαγορεύεται η πρόσβαση στα Μέσα ενημέρωσης, αλλά οι όμηροι και οι οικογένειές τους μπορούν αργότερα να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τη λήψη συνεντεύξεων.

Δέσμευση Νετανιάχου

Στην πρώτη του δήλωση μετά την απελευθέρωση των πρώτων 13 ισραηλινών ομήρων, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε τώρα την επιστροφή των πρώτων από τους ομήρους μας – των παιδιών, των μητέρων τους και άλλων γυναικών. Κάθε ένας από αυτούς είναι ένας ολόκληρος κόσμος».

«Αλλά τονίζω σε εσάς, τις οικογένειες των ομήρων, και σε εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ: Είμαστε δεσμευμένοι στην επιστροφή όλων των απαχθέντων μας», προσθέτει ο Νετανιάχου. «Αυτός είναι ένας από τους στόχους του πολέμου και δεσμευόμαστε να επιτύχουμε όλους τους στόχους του πολέμου», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός πολέμου Μπένι Γκαντζ εξέδωσε μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι «όλο το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε μια κατάσταση ανάμεικτων συναισθημάτων – χαράς, πόνου, λύπης και αποφασιστικότητας», καθώς μόνο ένα μικρό ποσοστό ομήρων απελευθερώθηκε σήμερα το βράδυ.

Αποκαλεί τον αγώνα για την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων «ηθική επιταγή» και δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν όλοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter