Μέχρι και αντιπάλους χρίζει ο Μητσοτάκης

Μέχρι και αντιπάλους χρίζει ο Μητσοτάκης

Προσπάθειες να προσδώσει με το ζόρι στον Νίκο Ανδρουλάκη τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμερίζοντας βολικά την τεκμηριωμένη κριτική του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου. Οι κατακερματισμένες αντιπολιτευτικές δυνάμεις στο κοινοβούλιο μέσω του σχηματισμού οκτακομματικής Βουλής –από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα μετατραπεί σε εννιακομματική– δίνουν την ευχέρεια στον πρωθυπουργό να παραγκωνίσει την κοινοβουλευτική κατάταξη δυνάμεων όπως ορίστηκε από την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα είπε από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη Τετάρτη. Εκμεταλλευόμενος την εσωστρέφεια που επικρατούσε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μία μέρα πριν από την ανεξαρτητοποίηση των εννέα βουλευτών, ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε να απαντήσει στους υψηλούς τόνους του Σωκ. Φάμελλου με ένα βιτριολικό σχόλιο. «Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday, μείον 50%, αν συνεχίσετε έτσι» σχολίασε και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της δευτερολογίας του για να απαντήσει στα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Αποστομωτική απάντηση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη: Θα γελούσα με το black χιούμορ, αν δεν ήταν τόσο black η καθημερινότητα των πολιτών

«Θα μιλήσω λίγο πιο αναλυτικά απαντώντας στον κ. Ανδρουλάκη, γιατί θεωρώ ότι είπε μια σειρά από πράγματα τα οποία έχουν περισσότερη ουσία και νομίζω ότι αξίζει να αναδειχθούν» ανέφερε εισαγωγικά, ενώ προηγουμένως ο Σωκ. Φάμελλος είχε αποδομήσει τους ισχυρισμούς του περί κυβερνητικής επιτυχίας που αντανακλάται στον πακτωλό ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάταξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Επίσης, ο επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ανύπαρκτα σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας, τη μετατροπή της κλιματικής κρίσης σε ευκαιρία για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με τις ευλογίες της κυβέρνησης, αλλά και τη μη καταβολή επιδόματος ενοικίου σε όλους όσοι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ντάνιελ.

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε αποκλειστικά και μόνο στον πρόεδρο του τρίτου κόμματος, προσπαθώντας αυτήν τη φορά να υποβιβάσει τον πολιτικό του αντίπαλο με ατάκες όπως: «Μερικές φορές δυσκολεύτηκα να παρακολουθήσω τη σκέψη του»ή «αν εσείς έχετε κάποια μαγική λύση, τεχνολογική, για το πώς ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές, μην ενημερώσετε μόνο εμάς. Είμαι σίγουρος ότι ο ΟΗΕ θα σας δώσει το βήμα στο Ντουμπάι να εξηγήσετε πώς ακριβώς αυτό θα γίνει…».

Επί της ουσίας ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τακτική μαστιγίου και καρότου κατά του Ν. Ανδρουλάκη, ενώ η πολιτική του οίηση φαίνεται ότι τον έχει οδηγήσει στην πεποίθηση πως θα επιλέγει κάθε φορά αντίπαλο, αφού θεωρεί εαυτόν απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού.

Διαβάστε επίσης: Έπεσαν οι μάσκες στη Βουλή: Απέρριψε την Προανακριτική ο Βορίδης – «Είστε δυστύχημα Δημοκρατίας» απάντησε ο Φάμελλος (Video)

Φάμελλος: «Τελικά όλοι παρακολουθούνται επί κυρίου Μητσοτάκη»

Φάμελλος στη Βουλή: «Μόνο οι κολλητοί του Μαξίμου αισθάνονται ασφαλείς σε αυτήν τη χώρα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter