Μήνυση και αγωγή του γιου Θεοδωρικάκου στον δημοσιογράφο Β. Λαμπρόπουλο και στον απόστρατο αστυνομικό

Την κατάθεση μήνυσης και αγωγής από τον γιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου κατά του αποστρατευθέντα αξιωματικού, ο οποίος -όπως αποκάλυψε το Documento– είχε καταγγείλει απόπειρα συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται ο γιος του υπουργού αλλά και κατά του δημοσιογράφου του MEGA Βασίλη Λαμπρόπουλου, προανήγγειλε ο δικηγόρος του υπουργού και του γιου του, Αλέξης Κούγιας.

Όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος του 23χρονου και του πατέρα του, Αλέξης Κούγιας, «προ ολίγης ώρας ελήφθη από την γραμματέα μου εξουσιοδότηση του 23χρονου Δημήτρη Θεοδωρικάκου, με την οποία με εξουσιοδοτεί όπως προς προάσπιση της τιμής και της υπολήψεώς του καταθέσω μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της παραβάσεως καθήκοντος κατά του εν αποστρατεία ευρισκομένου πλέον πρώην επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως της ΕΛ.ΑΣ. για όλες τις παράνομες, εγκληματικές συμπεριφορές εις βάρος του από τον συγκεκριμένο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ».

«Με την ίδια εξουσιοδότηση μού δίνει την εντολή όπως καταθέσω εις βάρος του και αγωγή αποζημιώσεως, τόσο για την αδικοπραξία την οποίαν διέπραξε εις βάρος του με την κατάθεσή του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεως της ΕΛ.ΑΣ., τριάντα λεπτά προτού ανακοινωθεί επισήμως η αποστρατεία του (την εγνώριζε ήδη), με την οποίαν θα διεκδικηθεί υπέρ του το ποσόν των 100.000 ευρώ, όσο και για την προσβολή της προσωπικότητός του, δια την οποίαν θα διεκδικηθεί μέσω της δικαστικής οδού το ποσό επίσης των 100.000 ευρώ», συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την Τρίτη, μήνυση στον ίδιο άνθρωπο κατέθεσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μήνυση και στον δημοσιογράφο Β. Λαμπρόπουλο

Στην ίδια ανακοίνωση ο Αλ. Κούγιας αναφέρει πως μήνυση θα κατατεθεί και κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, «για όσα ψευδή έχει δημοσιοποιήσει εις βάρος του και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, αλλά κατά του συγκεκριμένου προσώπου να καταθέσω και αγωγή αποζημιώσεως για την προσβολή της προσωπικότητάς του, με όσα καθημερινώς μέχρι σήμερα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε εις βάρος του, διεκδικώντας υπέρ του το ποσό των 100.000 ευρώ».

Μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσης, σημειώνεται πως… «ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος, εκτός από αριστούχος φοιτητής υπήρξε και επίλεκτος μπασκετμπολίστας, συμμετέχοντας σε επίσημα πρωταθλήματα, προτού αναχωρήσει για τις σπουδές του στην Ιταλία και ουδέποτε έχει καπνίσει έστω στη ζωή του».

Τα νέα ντοκουμέντα που εκθέτουν τον Θεοδωρικάκο

Την Τετάρτη, μετά την κατάθεση μήνυσης από πλευράς υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το Mega έφερε στο φως νέα ντοκουμέντα σχετικά με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, φαίνεται ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ που πραγματοποίησε τον έλεγχο στους τέσσερις νεαρούς, μεταξύ των οποίων και το συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με το Mega, εκτός από τους τέσσερις αστυνομικούς που βρέθηκαν στην περιοχή, μετέβη και ένας επόπτης.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως φαίνεται ο εν λόγω επόπτης να στέλνει στον διοικητή της Άμεσης Δράσης στις 21 Νοεμβρίου του 2021, την ώρα του ελέγχου, μια φωτογραφία με τα ευρήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο βίντεο φαίνεται ο υπαστυνόμος, ο οποίος κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν βρήκε τίποτα, βλέπουμε να στέλνει φωτογραφίες με όλα όσα έχει κατασχέσει, καθώς και τις φωτογραφίες ανθρώπων που ελέγχονται.

Ουσιαστικά, τα όσα προβλήθηκαν στο Mega το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαιώνουν το Documento. Παράλληλα, οι νέες αποκαλύψεις γκρεμίζουν το αφήγημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης δήλωνε ότι «ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν».

Διαβάστε επίσης:

Οκτώ αστυνομικοί φυλάνε νύχτα-μέρα το ακατοίκητο εξοχικό του Τάκη Θεοδωρικάκου! (Photos)

Οι αποκαλύψεις εκθέτουν τον Θεοδωρικάκο αλλά το Μαξίμου συνεχίζει να τον στηρίζει

Μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό καταθέτει ο Θεοδωρικάκος

Αποκλειστικό: Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας Tάκη Θεοδωρικάκου

Το «ουδέν μεμπτόν» του Θεοδωρικάκου και τα νέα ντοκουμέντα που εκθέτουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη