Μητσοτάκης σε «παράκρουση» – Χαρακτήρισε… σύμβολο για το μέλλον φωτογραφία του ’60 με ξυπόλητα παιδιά

Μητσοτάκης σε «παράκρουση» – Χαρακτήρισε… σύμβολο για το μέλλον φωτογραφία του ’60 με ξυπόλητα παιδιά

Με μία αναφορά ενδεικτική της απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πραγματική κατανόηση των προβλημάτων του λαού, έκλεισε ο πρωθυπουργός την ομιλία του την Τετάρτη στα Ιωάννινα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε ως παράδειγμα φωτογραφία τραβηγμένη στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από το Μέγα Περιστέρι Ιωαννίνων στο οποίο ποζάρουν τρία κοριτσάκια χωρίς παπούτσια! Μάλιστα, χαρακτήρισε το εν λόγω στιγμιότυπο ως «το καλύτερο σύμβολο μίας Ελλάδας η οποία αντέχει, έχει μέλλον, έχει προοπτική και τελικά ξέρει πως μπορεί να κοιτάει ψηλά, σταθερά, τολμηρά, να στοχεύει μόνο μπροστά…».

«Τρία κοριτσάκια τα οποία δεν έχουν καν παπούτσια, που όμως έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο. Μέσα από αυτή τη φωτογραφία νομίζω ότι είναι το καλύτερο σύμβολο μίας Ελλάδας η οποία αντέχει, έχει μέλλον, έχει προοπτική και τελικά ξέρει πως μπορεί να κοιτάει ψηλά, σταθερά, τολμηρά, να στοχεύει μόνο μπροστά…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η φωτογραφία του Robert McCabe

Εν ολίγοις, ο πρωθυπουργός έφερε ως παράδειγμα για την Ελλάδα του μέλλοντος ένα στιγμιότυπο από τα σκληρά και φτωχά χρόνια των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Τότε που η χώρα μετρούσε ακόμα πληγές από την κατοχή και τον εμφύλιο και εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών ξενιτεύονταν ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά τους. Άραγε, οι εικόνες αυτές αποτελούν όντως παράδειγμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα ως… οδηγός για το μέλλον;

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η αναφορά αυτή έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το εν λόγω φωτογραφικό στιγμιότυπο ως παράδειγμα.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε χρησιμοποιήσει εκ νέου τη φωτογραφία του Robert A. McCabe από το Μέγα Περιστέρι Ιωαννίνων (1961), την οποία έδειξε και στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, αποδεικνύοντας ότι το εν λόγω στιγμιότυπο αποτελεί αγαπημένο θέμα των επικοινωνιολόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter