Ο Μητσοτάκης αδειάζει Ιερώνυμο στη Βουλή: «Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς»

Ο Μητσοτάκης αδειάζει Ιερώνυμο στη Βουλή: «Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς»

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αναφέροντας εξ΄αρχής ότι «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μία υπαρκτή πραγματικότητα. Να αντιμετωπίσουμε μια ανισότητα. Να προστατέψουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις παρεμβάσεις της εκκλησίας αναφέροντας ότι «ο θρησκευτικός γάμος είναι αποκλειστική υπόθεση της εκκλησίας, την οποία σεβόμαστε, αλλά υπάρχον διακριτοί ρόλοι. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ή αλλιώς ή παπάς- παπάς ή ζευγάς ζευγάς». Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε τις προηγούμενες μέρες ονομαστική ψηφοφορία.  Επίσης, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η μεταρρύθμιση κάνει τη ζωή αρκετών συμπολιτών μας καλύτερη, χωρίς να στερεί δικαιώματα από άλλους. Τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς, ώστε να καλύπτονται οι νέες ανάγκες, κυρίως σε ότι αφορά τα παιδιά».

«Δεν μεταβάλλουμε το πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»

Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε ο πρωθυπουργός είναι αυτό της παρένθετη μητρότητας, με σκοπό να «καθησυχάσει» τα συντηρητικά ακροατήρια. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν μεταβάλλουμε καθόλου το ισχύον νομικό πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και δεν θα υπάρχει ούτε γονέας , ούτε γονέας 2».   

Γιατί όχι στην επέκταση της ήδη υπάρχουσας ρύθμισης για το σύμφωνο συμβίωσης

Σε ότι αφορά την κριτική που ακούστηκε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, ώστε να καλύπτονται τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητσοτάκης σημείωσε  ότι με το υπάρχον νομικό πλαίσιο θα γεννούνται πολλές αντιφάσεις. Επίσης τόνισε ότι «το σύμφωνο συμβίωσης αποτελεί μία πιο χαλαρή σύμβαση, που λύνεται μονομερώς με μία δήλωση».

Αιχμές για διαφωνούντες σχετικά με την έννοια της συντήρησης

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για τους διαφωνούντες στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, αναφέροντας «για όποιους ανησυχούν στον δικό μας χώρο. Να θυμίσω τι έλεγε η δικιά μας ιδρυτική διακήρυξη, πριν 50 χρόνια. Να συντηρούμε από την παράδοση αυτά που είναι χρήσιμα, να προχωράμε με το τολμηρά βήματα στις νέες συνθήκες για όλους τους πολίτες». Με αυτό τον τρόπο έκανε την διάκριση μεταξύ της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.

Τέλος, εκδηλώνοντας τον πανικό του για το ψήφισμα- κόλαφος του ευρωκοινοβουλίου, ο Μητσοτάκης μίλησε για εργαλειοποίηση του θέματος, λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανές: Δημοσιογράφοι ζητούν να μην μεταδοθούν πληροφορίες για την ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα «καταπέλτη»

Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει ο Αγοραστός – «Σέντραρε» το συντονιστικό για το μπάζωμα

Τέμπη: Πάνω από 350.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού – Δείτε πώς μπορείτε να υπογράψετε

Θα απέχει ο Π. Πολάκης από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Συνέπειες» έχει προαναγγείλει ο Κασσελάκης

Κασσελάκης: «Γραφείο Τύπου της ΝΔ το “Πρώτο Θέμα” – Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, ανανεώνεται, ψηφιοποιείται»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter