Μνημόνιο Πισσαρίδη

Μνημόνιο Πισσαρίδη

Πιο μνημονιακή από τα μνημόνια της τρόικας που κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία την περασμένη δεκαετία, εμφανίζεται καθημερινά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το περίφημο «Σχέδιο Πισσαρίδη», ένα κείμενο ακραίων νεοφιλελεύθερων προδιαγραφών, που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, κινείται σταθερά στη λογική οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Επαναλαμβάνοντας τις ιδεοληψίες της Δεξιάς που πτώχευσαν τη χώρα, θεσπίζει διατάξεις που πλήττουν εργαζόμενους, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιωτικοποιούν οποιαδήποτε κοινωνική δομή έχει παραμείνει στο Δημόσιο.

Περιέχει τέτοια μέτρα που ούτε ο σκληρός κύριος Τόμσεν δεν τόλμησε να προτείνει στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Το αποκορύφωμα της νεοφιλελεύθερης λογικής του είναι ότι ενώ ο κορονοϊός κάνει «πάρτι» στη χώρα, δεν προτείνει κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αντίθετα μάλιστα προσανατολίζεται προς την ιδιωτικοποίησή του πάνω στη ρήση Μητσοτάκη «αγοράζουμε σαν κράτος υπηρεσίες από τους ιδιώτες».

Υποτίθεται μάλιστα ότι το σχέδιο αυτό θα εκμεταλλευτεί τα κεφάλαια από το περίφημο Ταμείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία βέβαια δεν τα έχει δει κανένας και μάλλον θα αργήσει να τα δει καθώς Πολωνία και Ουγγαρία μπλοκάρουν για δικούς τους λόγους τη δημιουργία του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως προχωράει ακάθεκτη το μνημόνιό της έχοντας θεσπίσει ήδη τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση του 8ώρου, τη γενίκευση της απλήρωτης εργασίας, την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας.

Όλα αυτά προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς συντελείται μια τεράστια αναδιάρθρωση της αγοράς, τέτοια που μόνο με την εποχή του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου επί Σημίτη μπορεί να συγκριθεί.

Μέσα στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης και ενώ την οικονομική τη νοιώθει ήδη ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει την ευκαιρία με το μνημόνιό της και φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία.

Ενώ οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αντίστοιχης νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας με αυτή της ελληνικής, προσπαθούν ξοδεύοντας δισεκατομμύρια ευρώ να προστατεύσουν τους πολίτες τους και τις οικονομίες τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του ακολουθούν ακριβώς τον αντίθετο δρόμο.

Πορεύονται όμως σε ένα μονοπάτι που ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί. Και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται εμφανέστατο στις καθημερινές μετρήσεις κοινής γνώμης. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter