Μοναστηράκι – Αυτόπτης μάρτυρας: Τα ΜΑΤ άφηναν ακροδεξιούς, τους προσπερνούσαν και έπιαναν τραυματίες (Video)

Μοναστηράκι – Αυτόπτης μάρτυρας: Τα ΜΑΤ άφηναν ακροδεξιούς, τους προσπερνούσαν και έπιαναν τραυματίες (Video)

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός ανθρώπου που βρέθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι» και περιγράφει την δολοφονική επίθεση των ακροδεξιών. Η μαρτυρία του αποτελεί ένα πολύ ισχυρό τεκμήριο για τις ευθύνες της αστυνομίας, η οποία παρόλο που ακούγονταν ήχοι από σπασίματα και κραυγές, στεκόταν αδρανής λίγο πιο πάνω και έκανε φραγμό για να διώχνει τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Σοκαριστικές εικόνες: Ακροδεξιοί με μπιτόνι, έλουσαν με υγρό ένα βαγόνι στον ΗΣΑΠ – Οργή για τη στάση της αστυνομίας (Video)

«Στάθηκα στη γωνία των σκαλιών γιατί φοβήθηκα μη συμβεί κάτι και γνωρίζοντας και ότι υπάρχει αστυνομία παρούσα, είχανε περάσει τουλάχιστον 5’ από την ώρα που τους είχα δει, ανέβηκα πάλι πάνω για να προστατευτώ. Την ώρα που ανέβαινα τα σκαλιά είδα να έχουνε κάνει έναν φραγμό οι διμοιρίες των ΜΑΤ, με τα πράσινα και να κάθονται και να λένε στον κόσμο «απομακρυνθείτε γιατί αυτοί μπορεί να ανέβουν πάνω και να σας χτυπήσουν», δηλώνει ο μάρτυρας.

Ο αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνει και όσα φαίνονται στα βίντεο, αναφορικά με το τι έκανε η αστυνομία όταν επενέβη, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν κατέβαλε καν προσπάθεια για να τους συλλάβει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδα τα ΜΑΤ να προσπερνάνε τους εμπλεκόμενους από τα επεισόδια και να κυνηγάνε κάποιον κόσμο στην άλλη πλευρά του ΗΣΑΠ, που ενώνεται με το Μετρό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν έκαναν κάποια νωρίτερη επέμβαση ώστε να διακοπεί και να μην υπάρχουν τόσοι τραυματισμοί»

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί με βάση τη μαρτυρία αντί να συλλαμβάνουν τους επιτιθέμενους ακροδεξιούς, έπιαναν τους τραυματίες που δέχτηκαν την επίθεση.

«Το άλλο που παρατήρησα ήταν ότι πιάσανε κάποιους που ήταν τραυματισμένοι. Και αναρωτιόμουν, πιάσαν τους τραυματισμένους που ήταν μέσα στα αίματα τα παιδιά και δεν πιάσαν αυτούς που τους χτυπάγανε;»

Αυτή η μαρτυρία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό τεκμήριο που δείχνει ότι η Ελληνική Αστυνομία για ακόμα μια φορά έδειξε μια μυστηριώδη αδράνεια απέναντι τους. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Γιατί η αστυνομία άφησε τους ακροδεξιούς να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις σε αυτόν που είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος καλά φυλασσόμενος και πιο τουριστικός σταθμός της χώρας;

Θα δοθεί στη δημοσιότητα το βιντεοληπτικό υλικό προκειμένου να φανεί τι ρόλο έπαιξε η ελληνική αστυνομία;

Ο μάρτυρας μας ζήτησε να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του, καθώς όπως είπε θα ήθελε να αποφύγει την «εκδικητικότητα της αστυνομίας ή των ακροδεξιών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter