Moscow Times: Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή να ετοιμασθούν καταφύγια σε όλη την Ρωσία

Moscow Times: Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή να ετοιμασθούν καταφύγια σε όλη την Ρωσία

Στην αποκάλυψη ότι σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας άρχισαν οι επιθεωρήσεις και οι επισκευές καταφυγίων σύμφωνα με την εντολή που έδωσε το Κρεμλίνο προχώρησε η εφημερίδα The Moscow Times, επικαλούμενοι εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους του Κρεμλίνου.

Ειδικότερα, η εφημερίδα The Moscow Times μίλησε με τέσσερις νυν και πρώην Ρώσους αξιωματούχους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι οι αναβαθμίσεις πραγματοποιούνται κατόπιν εντολών της Μόσχας. Οι επιθεωρήσεις και οι επισκευές άρχισαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2023, δήλωσε ένας νυν αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Η απόφαση για την επιθεώρηση του δικτύου των καταφυγίων πολέμου ελήφθη από την κυβέρνηση την άνοιξη», δήλωσε ένας ρώσος αξιωματούχος στην εφημερίδα, επικαλούμενος πληροφορίες από κυβερνητικές συσκέψεις που έγιναν για το θέμα αυτό. «Η εντολή για την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας επιθεωρήσεων και καθαρισμού δόθηκε στο υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, στο Υπουργείο Άμυνας και σε [άλλα] υπουργεία» δήλωσε συγκεκριμένα ο ρώσος αξιωματούχος.

Την ύπαρξη της εντολής για την αναβάθμιση των καταφυγίων που δόθηκε από τη Μόσχα επιβεβαίωσε στην εφημερίδα The Moscow Times, μεταξύ άλλων, ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης μιας από τις πιο ανατολικές περιοχές της Ρωσίας, που απέχει πάνω από 7.000 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου. «Υπήρξε εντολή από τη Μόσχα να γίνουν αυτές οι εργασίες παντού – επιθεώρηση και επισκευές» δήλωσε.

Στο ίδιο δημοσίευμα, η εφημερίδα σημειώνει ότι στον ιστότοπο δημοσίων έργων υπάρχουν εκατοντάδες διαγωνισμοί για την αναβάθμιση των καταφυγίων βομβών σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Πηγή: The Moscow Times

Διαβάστε επίσης:

Οι συνολικές απώλειες Ουκρανίας και Ρωσίας στον πόλεμο – Τι εκτιμά η Νορβηγία

Ρωσία: Δέκα Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην περιοχή Μπέλγκοροντ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter