Μουντομπάσκετ: Νέα ήττα και 15η θέση για την Εθνική

Μουντομπάσκετ: Νέα ήττα και 15η θέση για την Εθνική

Με μία απογοητευτική εμφάνιση και ήττα από το Μαυροβούνιο (69-73) ολοκληρώθηκε για την Εθνική ομάδα η περιπέτεια του Μουντομπάσκετ στη Μανίλα. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 30-36.

Η ελληνική ομάδα τερμάτισε με ρεκόρ 2-3 στην 15η θέση της διοργάνωσης. Το 2019 στην Κίνα ήταν 11η παίζοντας πλήρης, το 2014 στην Ισπανία 9η και το 2010 στην Τουρκία 11η. Στο περυσινό Ευρωμπάσκετ, επίσης χωρίς απώλειες, κατέλαβε την 5η θέση.

Η Εθνική παρουσιάστηκε σωματικά και πνευματικά αποκαμωμένη και βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές από νωρίς (5-15). Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μείωσε στον πόντο με δύο τρίποντα (20-21), αλλά οι Μαυροβούνιοι διατήρησαν τον έλεγχο (27-36, 34-46, 44-58). Η Εθνική αντεπιτέθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, μείωσε σε 58-62 με τρίποντο του Τόμας Γουόκαπ, αλλά δεν έφτασε ποτέ σε απόσταση βολής, αφού ο Νίκολα Βούτσεβιτς πέτυχε τέσσερα συνεχόμενα καλάθια: 58-68. Ο Κώστας Παπανικολάου μείωσε με απανωτά τρίποντα σε 64-68, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για ανατροπή.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν και αυτή τη φορά ο καλύτερος παίκτης της ελληνικής ομάδας, με 16 πόντους, ενώ ο Παπανικολάου, Μποχωρίδης πέτυχαν 13 πόντους και ο Γουόκαπ 11. Εκτός δεκάδας έμεινε ο τραυματίας Θανάσης Αντετοκούνμπο, ενώ ο Μάνος Χατζηδάκης (2 π.) χτύπησε και αποχώρησε υποβασταζόμενος στην δ’ περίοδο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, στο ενδεχομένως αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την Εθνική ομάδα, χρησιμοποίησε και τους Λούντζη 2, Λαρεντζάκη, Μωραΐτη, Ρογκαβόπουλο 7, Παπαγιάννη 5.

Από το Μαυροβούνιο, που αγωνίστηκε χωρίς τον Κέντρικ Πέρι, ξεχώρισαν οι Βούτσεβιτς 19, Μιχάιλοβιτς 10. Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είχε 4 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Τον αγώνα παρακολούθησαν και 200 Έλληνες.

Και οι δύο ομάδες είχαν αποκλειστεί από την οχτάδα, όπου έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους οι ΗΠΑ, Λιθουανία, Σλοβενία, Γερμανία και η Ιταλία, η οποία νίκησε σήμερα τους Πορτορικάνους με 73-57 (Ρίτσι 15, Τόνουτ 15, Φοντέκιο 12, Ντατόμε 11).

Τα υπόλοπα εισιτήρια θα διεκδικηθούν στους τελευταίους αγώνες της σημερινής ημέρας, απ’ όπου θα προκύψουν και τα ζευγάρια των προημιτελικών (Τρίτη-Τετάρτη στην Mall Of Asia Arena). Θα περάσουν οι νικητές των αναμετρήσεων Λετονίας-Βραζιλίας, Ισπανίας-Καναδά και Σερβίας-Δομινικανής Δημοκρατίας.

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες απέκτησαν η Ιαπωνία για την ασιατική ήπειρο και το Νότιο Σουδάν για την αφρικανική, ενώ εκκρεμούν δύο αμερικανικά και δύο ευρωπαϊκά.

Το επόμενο ραντεβού της Εθνικής, η οποία επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα, θα είναι η Προολυμπιακή διαδικασία, τον ερχόμενο Ιούνιο. Εξετάζεται η πιθανότητα διεξαγωγής ενός από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά στην Αθήνα, αν και το κόστος αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter