Μουντομπάσκετ: Ρεσιτάλ των Σέρβων και πρόκριση στον τελικό

Μουντομπάσκετ: Ρεσιτάλ των Σέρβων και πρόκριση στον τελικό

Η υπέροχη Εθνική Σερβίας νίκησε τον Καναδά με 95-86, έκανε επίδειξη δύναμης και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ, για πρώτη φορά από το 2014. Οι «πλάβι» αποθεώθηκαν από 10.000 φιλάθλους στη Mall Of Asia Arena των Φιλιππίνων και αφιέρωσαν τη νίκη τους στον άτυχο συμπαίκτη τους Μπόρισα Σίμανιτς, ο οποίος έχασε το νεφρό του από τραυματισμό σε προηγούμενο αγώνα και νοσηλεύεται στη Μανίλα.

Η διαφορά υπέρ των Σέρβων έφτασε τους 15 πόντους στα τέλη του α’ ημιχρόνου (52-37), με πρωταγωνιστές τους Μπόγκνταν Μπονγκτάνοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και τον Όγκιεν Ντόμπριτς, ο οποίος έπαιξε εκπληκτική άμυνα στον Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Ο Καναδάς πλησίασε στους 7 πόντους αρκετές φορές (57-50, 65-58), αλλά τρία εκπληκτικά καλάθια του Μπογκντάνοβιτς μετά το 86-76 προστάτευσαν τα κεκτημένα για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ανεβάζοντας το σκορ στο 95-79.

Η Σερβία είχε πολλούς διακριθέντες: Μπογκντάνοβιτς 23, Μιλουτίνοφ 16, Ντόμπριτς 16, Γκλούντουριτς 12, Αβράμοβιτς 10, Ν. Γιόβιτς 8.

Από τον απογοητευτικό Καναδά, που θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, ξεχώρισαν οι Μπάρετ 23, Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 15, Μπρουκς 16, Αλεξάντερ-Γουόκερ 20.

Στο δεύτερο ημιτελικό, το απόγευμα της Παρασκευής (16.45), θα αναμετρηθούν στη Μανίλα οι ομάδες των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών κέρδισαν απ’ ευθείας εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπως και οι Ιαπωνία, Νότιο Σουδάν, Αυστραλία. Η ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει σε ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά στις 2-7 Ιουλίου 2024.

Στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Ανδρών, ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2025. «Θα έχουμε μια εξαιρετική διοργάνωση με πολύ κόσμο στο γήπεδο», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της FIBA Aνδρέας Ζαγκλής. «Οι φιλικοί αγώνες που έπαιξε η Εθνική Ελλάδας στην Αθήνα, έχουν αρχίσει να δείχνουν πως υπάρχει κοινό για το μπάσκετ γυναικών. Πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να απολαύσει τις κορυφαίες αθλήτριες». Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί από κοινού στις Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter