Μπάιντεν: «Δεν θα υποκλιθώ στον Πούτιν – Επικίνδυνος ο Τραμπ»

Μπάιντεν: «Δεν θα υποκλιθώ στον Πούτιν – Επικίνδυνος ο Τραμπ»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «δεν θα υποκλιθεί» στον ρώσο ομόλογό του καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση περισσότερης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για «να σταματήσουμε τον Πούτιν».

Κατά την ομιλία του για την κατάσταση της ένωσης, ο Δημοκρατικός πρόεδρος κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχο και αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ πως υποτάχθηκε στον Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και «απαράδεκτο».

«Δεν θα δαιμονοποιήσω τους μετανάστες λέγοντας πως ‘δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας’», είπε ο Δημοκρατικός, αναφερόμενος σε πρόσφατη τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ούτε αυτή τη φορά να τον κατονομάσει. «Μπορούμε να καυγαδίζουμε για το ζήτημα των συνόρων, ή μπορούμε να το λύσουμε», πρόσθεσε δηκτικά.

«Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο την παρότρυνσή του να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» έξι εβδομάδων στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να μπορέσει να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό στον παλαιστινιακό θύλακο.

«Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να εξασφαλίσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός τουλάχιστον έξι εβδομάδων» που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο Δημοκρατικός στην ομιλία του για την κατάσταση της ένωσης. Αξίωσε η ισραηλινή κυβέρνηση να «επιτρέψει να εισέρχεται περισσότερη βοήθεια στη Γάζα», σημειώνοντας ακόμη πως «η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι δευτερεύον, ούτε ως διαπραγματευτικό χαρτί».

Διαβάστε επίσης:

MH370: 10 χρόνια από την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing – «Θα μπορούσε να συμβεί ξανά» (Photos)

Ουκρανία: Τι λέει ο Ζελένσκι για την επίθεση στην Οδησσό στη διάρκεια της επίσκεψης Μητσοτάκη

«Βόμβα» ΗΠΑ: Ανακοινώνει τη δημιουργία λιμανιού στη Γάζα για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter