Μπάσκετ: Άντεξε η Εθνική στο θρίλερ, 72-71 την Τουρκία

Μπάσκετ: Άντεξε η Εθνική στο θρίλερ, 72-71 την Τουρκία

Δύο εύστοχες βολές του Κώστα Παπανικολάου 3 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε χάρισαν στην Εθνική μπάσκετ μία πολύτιμη νίκη επί της Τουρκίας, 72-71, για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023. Ο αγώνας έγινε στα Άνω Λιόσια, μπροστά σε 3.000 ενθουσιώδεις φιλάθλους. Στο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 40-32.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά στο μουδιασμένο ξεκίνημα (15-25), αλλά αντεπιτέθηκε, ισοφάρισε σε 26-26 και έφτασε στο 37-30 με δύο τρίποντα του Κώστα Σλούκα.

Η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους στις αρχές της γ’ περιόδου (52-37), αλλά οι Τούρκοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με απανωτά τρίποντα του Λάρκιν και ισοφάρισαν σε 56-56. Οι Λαρεντζάκης, Πρίντεζης, Μουράτος πέτυχαν τα καλάθια που βοήθησαν την Εθνική μας να ορθοποδήσει με σερί 10-0.

Μετά το 66-56, οι Τούρκοι ξεκίνησαν την τελευταία τους αντεπίθεση και προσπέρασαν 3:38 πριν το φινάλε (66-67), μετατρέποντας τον αγώνα σε θρίλερ. Τρεις καλές άμυνες, ένα καλάθι του Παπαγιάννη και οι ψύχραιμες βολές του Παπανικολάου γλίτωσαν την Εθνική μας από το στραπάτσο.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μετά από συμφωνία της ΕΟΚ με τις διοικήσεις των δύο ΚΑΕ. Η σύνθεση της Εθνικής μας: Λαρεντζάκης 4, Αγραβάνης 14, Σλούκας 8, Καλαϊτζάκης 2, Παπαγιάννης 14, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 10, Μουράτος 10, Μωραΐτης 3, Γόντικας. Δεν αγωνίστηκαν οι Κουζέλογλου, Ρογκαβόπουλος.

Η Τουρκία είχε στις τάξεις της τον Αμερικανό πρώην MVP της Euroleague Σέιν Λάρκιν, ο οποίος έμεινε άποντος για 28 λεπτά, αλλά πρωταγωνίστηκσε στη συνέχεια με 10 πόντους. Ο Μαχμούτογλου πέτυχε 21 και ο Γκεγίκ 10.

Πλέον, η ελληνική ομάδα έχει ρεκόρ 2-1, αφού τον Νοέμβριο ηττήθηκε από τη Μ.Βρετανία στο Νιούκασλ αλλά νίκησε τη Λευκορωσία στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Oι δύο αποψινοί αντίπαλοι των Λιοσίων θα αναμετρηθούν ξανά τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη. Πιθανολογείται η συμμετοχή του Νικ Καλάθη (αλλά και του Τούρκου σέντερ Σανλί), αφού ο προγραμματισμένος για την Κυριακή αγώνας της Euroleague μεταξύ Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ αναβλήθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter