Μπάσκετ: Η Εθνική ξεμούδιασε (92-65), περιμένει Σλούκα

Μπάσκετ: Η Εθνική ξεμούδιασε (92-65), περιμένει Σλούκα

“Βρήκαμε γρήγορα τον ρυθμό μας και περιμένουμε τον Κώστα Σλούκα”, δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά το εύκολο 92-65 (ημίχρονο 47-33) της Εθνικής μας ομάδας επί της Ιορδανίας, στο πρώτο από τα τρία φιλικά που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Κίνα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο μάζεψε περισσότερους από 10.000 Κινέζους φιλάθλους στο κλειστό τς πόλης Σουζόου, όπου συνεχίζεται αύριο το τουρνουά “Ατλας”. Ο MVP του ΝΒΑ αποθεώθηκε από το κοινό σε κάθε του ενέργεια, ακόμα και στις …αστοχίες του, όπως σε ένα αποτυχημένο κάρφωμα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Γιάννης τελείωσε το ματς με 13 πόντους σε 20 λεπτά, έχοντας 3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Πρίντεζης με 17 πόντους (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές) ενώ διακρίθηκαν και οι Παπαπέτρου (12 πόντοι με 6/6 δίποντα), Λαρεντζάκης (11 π., 3/4 τρίποντα) και Γιώργος Παπαγιάννης (10 π., 6 ριμπ.). Επαιξαν και οι Καλάθης 4, Κόνιαρης 4, Μπουρούσης 8. Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης, Βασιλόπουλος 2, Θ.Αντετοκούνμπο 6.

“Ήταν ένα παιχνίδι ρυθμού, όπως θέλαμε, μετά από ένα πολύ κοπιαστικό ταξίδι, προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη προσαρμογή στις συνθήκες της χώρας. Είμαστε σε καλό δρόμο, είδαμε αρκετά πράγματα, μοιράσαμε το χρόνο και θέλουμε να δούμε τα επόμενα φιλικά, ώστε η ομάδα να πάει στη Ναντζίνγκ στο μέγιστο δυνατό βαθμό ετοιμότητας”, τόνισε μετά τη νίκη ο Σκουρτόπουλος. “Ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από το μακρύ ταξίδι”, ομολόγησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει το μεσημέρι της Δευτέρας (14.30) τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην οικοδέσποινα Κίνα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας την Τρίτη, με αντίπαλο πιθανότατα την Τουρκία. Ο Σλούκας θα μπει στο αεροπλάνο από την Αθήνα την Τρίτη και προγραμματίζεται να ξεκινήσει προπονήσεις στην πόλη Ναντζίνγκ την Πέμπτη, εν όψει του Μουντομπάσκετ που ξεκινάει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Μαζί με το κυριακάτικο φύλλο του Documento, μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν το ειδικό τεύχος του Hot Doc (48 σελ.), αφιερωμένο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ, γραμμένο από τον Νίκο Παπαδογιάννη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter