Μπάσκετ: «Λίγος» ο Παναθηναϊκός στην Πόλη

Μπάσκετ: «Λίγος» ο Παναθηναϊκός στην Πόλη

Αμαχητί έπεσε ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη: 83-69, ημίχρονο 43-28. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 14.000 φιλάθλους.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πάτησε το γκάζι από τα πρώτα λεπτά με καθοδηγητή τον Νικ Καλάθη και έφτασε στο +18 στο τέλος της α’ περιόδου (27-9). Ο Κάιλ Γκάι έδωσε κάποιες ανάσες στο «τριφύλλι» με 13 συνεχόμενους προσωπικούς πόντους, μειώνοντας σε 36-26.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπαγιάννης έδωσε νέα ώθηση στη Φενέρ με τρίποντα και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +24 στα μέσα της γ’ περιόδου (58-34). Η τελευταία αναλαμπή του Παναθηναϊκού ήρθε μετά το 72-47 με αφετηρία ένα τρίποντο του Λευτέρη Μαντζούκα, αλλά η ψαλίδα δεν έκλεισε ποτέ κάτω από τους 12 πόντους (76-64).

Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν δίχως τους τραυματίες Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνο Μήτογλου. Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε από απουσία δύο εβδομάδων και πέτυχε 4 πόντους σε 22 λεπτά απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Ο Εργκίν Αταμάν, που αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό της Φενέρ, χρησιμοποίησε τους Βιλντόσα 10, Π. Καλαϊτζάκη 2, Γκραντ 5, Γκάι 13, Γκριγκόνις 4, Ερνανγκόμεθ, Μαντζούκα 6, Λεσόρ 19, Μπαλτσερόφσκι, Κ. Αντετοκούνμπο 4.

Ο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο αρχηγός του Παναθηναϊκού Γιώργος Παπαγιάννης πέτυχε 15 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ ο Νικ Καλάθης πρόσθεσε 12 πόντους και 5 ασίστ. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απουσίασε λόγω τραυματισμού. Ξεχώρισαν και οι Μότλεϊ 14, Γκούντουριτς 12.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μετράει 1 νίκη και 2 ήττες. Στην επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. O Aταμάν παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι οι «πράσινοι» σκοπεύουν να ενισχυθούν σύντομα με έναν ακόμη παίκτη.

Ο Ολυμπιακός (1-1) δοκιμάζεται το βράδυ της Τρίτης στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο προσκήνιο την Πέμπτη, γηπεδούχοι αυτή τη φορά, με αντίπαλο την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Φάληρο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter