Μπάσκετ: Λύγισε στην παράταση η Εθνική στο Βελιγράδι

Μπάσκετ: Λύγισε στην παράταση η Εθνική στο Βελιγράδι
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Σε σέρβικα χέρια κατέληξε η τιτανομαχία Σερβίας-Ελλάδας στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του επόμενου Μουντομπάσκετ: 100-94 στην παράταση, κανονικός αγώνας 87-87. Η «επίσημη αγαπημένη» αποχώρησε ηττημένη, αλλά με ψηλά το κεφάλι.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 18.000 φιλάθλους στην κατάμεστη «Σταρκ Αρένα», όπου το 2005 η Εθνική μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στις κερκίδες βρέθηκαν και 100-150 Έλληνες. Oι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ανάμεσα στους επώνυμους θεατές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είχε χάσει τα δύο τελευταία φιλικά λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αγωνίστηκε 40 λεπτά και πέτυχε ρεκόρ καριέρας με τα «γαλανόλευκα»: 40 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 12/18 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/14 βολές, 3 λάθη.

Εξαιρετική απόδοση είχαν ακόμη οι Τάιλερ Ντόρσεϊ 16, Θανάσης Αντετοκούνμπο 12, Κώστας Παπανικολάου 8, Κώστας Αντετοκούνμπο 6, Νικ Καλάθης 5, ενώ έπαιξαν και οι Σλούκας 2, Λαρεντζάκης, Κασελάκης, Αγραβάνης 5, Λούντζης.

Απουσίασαν και πάλι οι τραυματίες Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, ενώ τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Κώστας Αντετοκούνμπο (ερεθισμός στον επιγονατιδικό τένοντα του αριστερού ποδιού).

Οι Σέρβοι έχασαν στο 15ο λεπτό τον MVP της Euroleague Βασίλιε Μίτσιτς, που φάνηκε να τραυματίζεται σοβαρά και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Από την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, που κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Μουντομπάσκετ, απουσίασαν και οι ελαφρά τραυματισμένοι Μπιέλιτσα, Νέντοβιτς, ενώ έχει αποκλειστεί ο Τεοντόσιτς.

Η Εθνική προηγήθηκε με 40-42, αλλά δέχθηκε αμέσως σερί 11-0 και στη συνέχεια άργησε να ξαναφέρει στο παιχνίδι στα ίσα, αν και βρισκόταν συνεχώς σε κοντινή απόσταση (60-50, 62-58, 72-68, 79-76). Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ισοφάρισε με εκπληκτικό τρίποντο 11’’ πριν τη λήξη (87-87) και έστειλε το ντέρμπι στην παράταση, αφού ο Γιάραμαζ αστόχησε στην εκπνοή.

Ο δις MVP του ΝΒΑ Νίκολα Γιόκιτς ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρόσθετο πεντάλεπτο. Πέτυχε συνολικά 29 πόντους, έναντι 15 του Γιάραμαζ, 14 του Λούτσιτς, 12 του Μιλουτίνοφ.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή το Βέλγιο (20.00, ΟΑΚΑ), με αμφίβολη τη συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου και χωρίς τον Γιώργο Παπαγιάννη, που συνεχίζει τον «αγώνα δρόμου» για να προλάβει το Ευρωμπάσκετ (2-18 Σεπτεμβρίου, Μιλάνο-Βερολίνο). Ο αγώνας με τους Βέλγους θα γίνει σε γεμάτο γήπεδο, αφού τα περισσότερα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter