Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη «βασίλισσα»

Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη «βασίλισσα»

Σημαντική νίκη γοήτρου πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ επί της Ρεάλ Μαδρίτης:  87-86. Για τους πρωταθλητές Ελλάδας το αποτέλεσμα δεν έχει βαθμολογική αξία, ωστόσο η ήττα των Ισπανών δίνει στον Ολυμπιακό ελπίδες ακόμα και για τη 2η θέση της κατάταξης της κανονικής περιόδου, μπροστά από τις Ρεάλ, Αρμάνι.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 41-32 στο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος μέτρησε 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 τάπες στα πρώτα 15 λεπτά, απέναντι στον θηριώδη Ταβάρες. Η Ρεάλ ξεκίνησε την αντεπίθεσή της μετά το 56-44 με σερί 0-10, αλλά ένα μακρινό τρίποντο του Ιωάννη Παπαπετρου κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο.

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 76-63 στο 35ο λεπτό με το ξέσπασμα του Ντάριλ Μέικον, αλλά οι Ισπανοί απάντησε με μπαράζ τεσσάρων τριπόντων και μείωσε σε 80-75 και 86-83. Ο Παναθηναϊκός σφράγισε τη νίκη με 1 βολή του Παπαπέτρου ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε, χωρίς να απειληθεί με ανατροπή.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Παπαγιάννης 18, Παπαπέτρου 15, Έβανς 13, Μαντζούκας 3, Σαντ-Ρόος 9, Μέικον 9, Καββαδάς 4, Κασελάκης 3, Νέντοβιτς 13. Απουσίασαν οι τραυματίες Ουάιτ, Μποχωρίδης, Γιόβιτς.

Από τους Μαδριλένους, ξεχώρισαν οι Ερτέλ 18, Γιουλ 15, Ντεκ 12, Ταβάρες 12, Φερνάντεθ 9.

Η ντεφορμέ Ρεάλ μετρούσε 5 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, αλλά και 13 σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Πλέον βρίσκεται στην 3η θέση με 18-9, μαζί με τον Ολυμπιακό, έναντι του οποίου υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

O Oλυμπιακός (18-9), που έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι-οφ, υποδέχεται την πρωτοπόρο αλλά βαθμολογικά αδιάφορη Μπαρτσελόνα (21-5) το βράδυ της Παρασκευής στις 9 μ.μ. στο Φάληρο.

Σε περίπτωση νίκης, έχει πιθανότητες να τερματίσει ψηλότερα από την 4η θέση. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι το τελευταίο των «ερυθρολεύκων» στην κανονική περίοδο. H συμμετοχή των Σλούκα, Φαλ, που ταλαιπωρούνται από ίωση, θεωρείται αμφίβολη.

Ο Παναθηναϊκός, που ηττήθηκε προχθές από τη Μακάμπι με 83-95 σε εξ αναβολής αγώνα στο ΟΑΚΑ, μετράει 8 νίκες και 18 ήττες και παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Euroleague.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter