Μπάσκετ: «Πράσινος» τίτλος στη μνήμη Π. Γιαννακόπουλου

Μπάσκετ: «Πράσινος» τίτλος στη μνήμη Π. Γιαννακόπουλου

Αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν το 40ό πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» σήκωσαν το τρόπαιο χθες στο Λαύριο, ακριβώς τρία χρόνια μετά την αποδημία του ιστορικού ηγέτη του τμήματος και της ΚΑΕ (10 Ιουνίου 2018), αλλά και 34 χρόνια από τη μέρα που ο εκλιπών ανέλαβε για πρώτη φορά τις τύχες της ομάδας μπάσκετ (10 Ιουνίου 1987, τη βραδιά του προημιτελικού του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, Ελλάδα-Ιταλία).

O Παναθηναϊκός νίκησε το Λαύριο με 82-66 (ημίχρονο 31-41) και ολοκλήρωσε τη σειρά των μεγάλων τελικών με σκορ 3-1. Η ΑΕΚ έμεινε στην τρίτη θέση και ο Προμηθέας στην τέταρτη.

Ο Όντεντ Κάτας και οι παίκτες του παρέλαβαν το τρόπαιο και πανηγύρισαν με μπλουζάκια που έγραφαν «Νταμπλ 2021», μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, αφού κάποιες δεκάδες οπαδοί που τρύπωσαν στο γήπεδο άναψαν καπνογόνα. Δηλώσεις δεν έγιναν, λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με διψήφια διαφορά. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τελείωσε το ματς με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είχε 23 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέτυχε 14 πόντους, ενώ ο Μάριο Χεζόνια πρόσθεσε 8 πριν αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές. Σκόραραν και οι Μπεντίλ (6), Σαντ-Ρόος (4), Μπρέι (3).

Οι Ντιαλό (17), Κάρτερ (14), Γερομιχαλός (12), Κόζι (10), Μουράτος 8 ξεχώρισαν από την ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Οι Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μήτογλου αναμένεται να ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας τις επόμενες ημέρες, ενώ σε αυτούς θα προστεθούν και κάποιοι παίκτες των άλλων τριών ομάδων που έμειναν στο παρκέ μέχρι χθες.

Υποψήφιοι είναι μεταξύ άλλων οι Λούντζης, Χρυσικόπουλος, Μουράτος, Δ.Αγραβάνης, Γιαννόπουλος, Κατσίβελης και ίσως ο Νίκος Ζήσης.

To πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» ήταν το 5ο συνεχόμενο και το 20ο από το 1998 και μετά. Το μονοπώλιό του έσπασαν έκτοτε μόνο η ΑΕΚ (2002) και ο Ολυμπιακός τέσσερις φορές (2012, 2015, 2016).

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που αφιέρωσε το κατόρθωμα στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τέταρτου τελικού:

«Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, στις 10 Ιουνίου του 2018, ο Ιστορικός Ηγέτης του Παναθηναϊκού μας, ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος, κίνησε για τον Παράδεισο.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αφιερώνει το 40ο Πρωτάθλημα της ιστορίας της και το φετινό νταμπλ στη μνήμη του Πατριάρχη του Συλλόγου μας.

Του ανθρώπου που έκανε πράξη τα όνειρά μας και γαλούχησε γενιές Παναθηναϊκών με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του μεγαλύτερου Συλλόγου της Ελλάδας.

Δεν τον ξεχνάμε και ούτε πρόκειται να τον ξεχάσουμε. Κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter