Μπάσκετ: Στον αέρα η ρωσική συμμετοχή

Μπάσκετ: Στον αέρα η ρωσική συμμετοχή

Στον αέρα βρίσκεται η συνέχεια της Euroleague του μπάσκετ, αφού οι αντιδράσεις ενάντια στη Ρωσία γενικεύονται και οι τρεις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνιξ Καζάν) βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μη ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη για τον αυριανό αγώνα με τη Ζενίτ, με απόφαση των παικτών λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο.
Η Μπάγερν ζήτησε -και έλαβε- από τη διοργανώτρια αρχή αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Αναβλήθηκε επίσης «προληπτικά» το παιχνίδι Βασκόνια-Ούνιξ, που ήταν να διεξαχθεί απόψε.
Η λιθουανική Ζαλγκίρις ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να ξαναταξιδέψει στη Ρωσία και κάλεσε τις άλλες ομάδες να τη μιμηθούν.
Αναβλήθηκε επίσης από τη FIBA o αγώνας Λευκορωσίας-Μ.Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον ίδιο Όμιλο όπου ανήκει και η Ελλάδα. Αντίθετα έγινε  κανονικά σήμερα το Ρωσία-Ολλανδία (80-69) στο μακρινό Περμ στα Ουράλια.

H Euroleague έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για αύριο, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, και οι τρεις ομάδες της Ρωσίας βρίσκονται στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας : Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 14-9, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14-10, Ούνιξ Καζάν 13-12.

«Με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, η Euroleague Basketball αξιολογεί την κατάσταση και ακολουθεί τις αποφάσεις που θα παρθούν από εθνικές και παγκόσμιες αρχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «H Εuroleague θα συνεχίσει κανονικά με το πρόγραμμα που ήδη υπάρχει, εκτός και αν η ακεραιότητα των ομάδων είναι σε κίνδυνο και αν υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις που να εμποδίζουν την διεξαγωγή των ματς. Οι 18 ομάδες της Euroleague θα συναντηθούν αύριο για να αναλύσουν τα γεγονότα και να πάρουν μέτρα αν χρειαστεί. Οποιαδήποτε αλλαγή που θα επηρεάσει την κανονικότητα των διοργανώσεων θα ανακοινωθεί επίσημα από τη Euroleague Basketball».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter