Μπάσκετ: Χωρίς άγχος και χωρίς Γιάννη το «3 στα 3» η Εθνική

Μπάσκετ: Χωρίς άγχος και χωρίς Γιάννη το «3 στα 3» η Εθνική

Με μία σχετικά εύκολη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας, 93-77, και χωρίς να χρειαστεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έφτασε η Εθνική μας στο 3-0 στον Γ’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ στο Μιλάνο. Στις εξέδρες βρέθηκαν περίπου 600 Έλληνες.

Όπως αναμενόταν, ο Δημήτρης Ιτούδης άφησε εκτός ομάδας τον Γιάννη, προκειμένου να τον ξεκουράσει. Ο σούπερ σταρ της Εθνικής μας, που έκανε χαλαρή ατομική προπόνηση και κάθισε στον πάγκο ανενεργός, αναμένεται να επιστρέψει στο αυριανό ματς με τους Ουκρανούς.

Παρά το βαριεστημένο ξεκίνημά της, η Εθνική προηγήθηκε με 30-17 με πρωταγωνιστές τους Κώστα Σλούκα, Μιχάλη Λούντζη. Ωστόσο η κακή άμυνα επέτρεψε στους Βρετανούς να μειώσουν (46-43 ημίχρονο) και να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής: 51-50 στο 23ο λεπτό. Τα τρίποντα του «ζεστού» Σλούκα και η πολύπλευρη προσφορά του Κώστα Παπανικολάου έδωσαν και πάλι στην Εθνική μας απόσταση ασφαλείας (67-56) και η αποστολή έγινε πιο εύκολη.

Η συνέχεια ανήκε στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο πανύψηλος σέντερ της Εθνικής έμεινε στο παρκέ 20 λεπτά και πέτυχε 17 πόντους με 8/11 σουτ και 6 ριμπάουντ, μολονότι προερχόταν από δίμηνη απουσία. Ο Κώστας Σλούκας σταμάτησε στους 21 πόντους με 3/4 δίποντα και 5/6 τρίποντα, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες.

Η υπόλοιπη σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Καλάθης 9, Λούντζης 10, Ντόρσεϊ 5, Λαρεντζάκης 7, Παπαπέτρου 4, Θ.Αντετοκούνμπο 5, Αγραβάνης 5. Δεν έπαιξε τελικά ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που όμως ετοιμάζεται σιγά σιγά για την επανεμφάνισή του, μετά από 11 μέρες απουσίας λόγω τραυματισμού.

Από τους αξιόμαχους Βρετανούς ξεχώρισαν οι Νέλσον 17, Χέσον 13, Σόκο 12, Κλαρκ 11. Η διαφορά έφτασε και τους 23 πόντους.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει αύριο την υπολογίσιμη Ουκρανία (6 μ.μ.), ενώ την Τετάρτη έχει ρεπό. Την Πέμπτη θα παίξει με την Εσθονία (6 μ.μ.), ενώ την Παρασκευή πετάει για το Βερολίνο, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» μία από τις Τσεχία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισραήλ. Ο «ελληνικός» προημιτελικός έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής στον Όμιλο του Μιλάνου, η Κροατία νίκησε δύσκολα την Εσθονία με 73-70 και ουσιαστικά την απέκλεισε από την τελική φάση. O αγώνας κρίθηκε στην εκπνοή, όταν αστόχησε ο Εσθονός Κουλαμάε. Ξεχώρισαν οι Μάτκοβιτς (17), Σάριτς (15), Σμιθ (13) και Βένε (18), Κότσαρ (17).

Οι ηττημένοι είχαν τη συμπαράσταση 2-3 χιλιάδων φιλάθλων.

Σε αναμέτρηση για τον Όμιλο που θα αναδείξει τον προσεχή αντίπαλο της Εθνικής μας στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα της, η Πολωνία νίκησε το Ισραήλ με 85-76 (Σλότερ 24, Μπαλτσεροφσκι 17 – Ζούσμαν 18, Μαντάρ 17).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter