«Μπλόκο» Αρείου Πάγου στο κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου για ονοματοκλοπή και σφετερισμό συμβόλου

«Μπλόκο» Αρείου Πάγου στο κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου για ονοματοκλοπή και σφετερισμό συμβόλου

Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» την «Πατριωτική Ένωση» των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου μετά από καταγγελία για ονοματοκλοπή και σφετερισμό συμβόλου από το κόμμα με τη σχεδόν ίδια ονομασία «Πατριωτική Ένωση “ΕΛ.ΛΑ.Σ.” Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις».

Συγκεκριμένα, στις 26 Απριλίου η «Πατριωτική Ένωση “ΕΛ.ΛΑ.Σ.”» προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του κόμματος των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, υποστηρίζοντας πως ο πρώην εργολάβος από κοινού με τον πολιτικό του εταίρο προέβησαν σε «απατηλή, παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιγραφικού πυρήνα και της κεντρικής ονομασίας “Πατριωτική Ένωση”», η οποία -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- ήταν ήδη κατοχυρωμένη.

Επιπλέον, η καταγγελία αφορούσε «την παράνομη ιδιοποίηση-σφετερισμό του Εθνικού Συμβόλου, του εμβλήματος του “Ήλιου της Βεργίνας”», με τον Άρειο Πάγο να κρίνει πως η χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου απαγορεύεται και να αποφασίζει ομόφωνα πως δικαιούχος της συγκεκριμένης ονομασίας είναι ο προσφεύγων συνδυασμός.

Η καταγγελία:

«Καθεστωτική μεθόδευση»

Για καθεστωτική μεθόδευση μιλούν πηγές του κόμματος Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, τονίζοντας αφενός ότι το «κόψιμο» ήρθε λίγες μέρες μετά τη μήνυση του Γιώργου Γεραπετρίτη κατά του πρώην εργολάβου και αφετέρου πως η απόφαση κατέστη γνωστή σε φιλοκυβερνητικά Μέσα πριν καν λάβουν γνώση οι ίδιοι.

Προσθέτουν δε ότι ο συνδυασμός τους ήταν δέκατος τρίτος στη σειρά για εξέταση από τον Άρειο Πάγο, αλλά τελικά ελέγχθηκε πρώτος. «Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να λάβουμε μέρος σε αυτές τις εκλογές» σημειώνουν, επισημαίνοντας ότι είχαν ενημερώσει το αρμόδιο Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου πως μπορούν να αλλάξουν σήμα σε περίπτωση που το συγκεκριμένο έμβλημα δημιουργούσε πρόβλημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter