MVP του Μουντιάλ ο Μέσι, πρώτος που το καταφέρνει για 2η φορά!

MVP του Μουντιάλ ο Μέσι, πρώτος που το καταφέρνει για 2η φορά!

Ο σύγχρονος κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο κόσμο, o Λιονέλ Μέσι, στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, κατάφερε να πετύχει τον μοναδικό στόχο που του είχε απομείνει, την κατάκτηση του σημαντικότερου τροπαίου. Στον μυθικό τελικό με τη Γαλλία (2-2 στο 90λεπτο, 3-3 στη παράταση, 4-2 στα πέναλτι), ο Μέσι πέτυχε δύο γκολ στην κανονική διάρκεια και τη παράταση, ενώ ευστόχησε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην 5η του συμμετοχή. Ξεκίνησε το 2006, έπαιξε το 2010, έχασε τον τελικό του 2014, αγωνίστηκε το 2018 και κέρδισε το τρόπαιο το 2022.

Ο Μέσι αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά, καθώς στο Κατάρ έσπασε τα κοντέρ: Μεταξύ άλλων, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στους ομίλους, στους «16», στους «8», στους «4», καθώς και στον τελικό ενός Μουντιάλ, για να ολοκληρώσει τη διοργάνωση με 7 γκολ και 3 ασίστ.

Ο ηγέτης της «αλμπισελέστε» έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει σε δεύτερη διοργάνωση να αναδειχθεί MVP (είχε αναδειχθεί και το 2014, όταν η Αργεντινή έχασε το τρόπαιο στον τελικό από τη Γερμανία)!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter