Να «κοπεί ο βήχας του Μητσοτάκη» ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Να «κοπεί ο βήχας του Μητσοτάκη» ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Οι δημοσκοπήσεις αφενός δείχνουν τη μεγάλη φθορά της ΝΔ, αφετέρου δείχνουν μια στασιμότητα των προοδευτικών δυνάμεων, τα οποία φαίνεται ότι για την ώρα δεν μπορούν να ανακάμψουν. Με δεδομένο όμως ότι τις περισσότερες φορές οι μετρήσεις έχουν υποεκτιμήσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαία στελέχη του κόμματος απαντούν για τον ρεαλιστικό στόχο στις ευρώκάλπες του Ιουνίου.

«Πάνω από 17%»

«Θέλουμε να κοπεί ο βήχας του 41%, να μην μπορεί να σκεφτεί ο Μητσοτάκης ότι έχει καθαρίσει για τις επόμενες εθνικές εκλογές» είπε ο Νίκος Παππάς στο Action24 και πρόσθεσε πως «ένα ποσοστό βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα, ανοίγει το παιχνίδι». Ουσιαστικά, έθεσε τον πήχη πάνω από το 17% των εθνικών εκλογών, σημειώνοντας πως θα ήταν ανησυχητικό κάτι λιγότερο…

Στόχος η ανάκαμψη

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Γιώργος Τσίπρας, μέσω του documentonews.gr. O στόχος «δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από τη σημαντική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη θέση του βασικού εκφραστή, του κορμού της προοδευτικής παράταξης, της ισχυρής αντιπολίτευσης στη Δεξιά» λέει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και συμπληρώνει:

«Η εκλογική κυριαρχία της ΝΔ με όλα τα άλλα κόμματα κάτω του 20% και χωρίς κανείς να την απειλεί εκλογικά, είναι μια κατάσταση που δεν υπήρξε ποτέ μεταπολεμικά, και δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Αριστερά, αλλά πρόβλημα δημοκρατίας, πρόβλημα ακόμη και για αυτούς που ψήφισαν ΝΔ. Γιατί έχουμε μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτη, χωρίς ισχυρές δυνατότητες αντιπολίτευσης και ελέγχου. Το μόνο κόμμα σήμερα που έχει τη δυνατότητα αυτή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Από το Ηράκλειο, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι «δεν είναι το πιο σημαντικό τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δύναμη, για να έχουμε καλύτερη Ευρώπη και καλύτερη Ελλάδα. Και επειδή το πρωτεύον είναι η Ευρώπη και η Ελλάδα, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό…».

H Όλγα Γεροβασίλη τόνισε στο libre πως στόχος του κόμματος είναι «ένα αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η μόνη πολιτική δύναμη του προοδευτικού χώρου που μπορεί να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και να εγγυηθεί την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου».

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Γιώργος Τσίπρας στο documentonews: «Έχω να κάνω πολλά στο Ευρωκοινοβούλιο – Φάουλ η εκδήλωση Τεμπονέρα»

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους – «Ο θεσμικός κατήφορος συνεχίζεται»

Χρήστος Γιαλιάς: Τα τελευταία λόγια πριν την εκτέλεσή του- Η υπόθεση φοροδιαφυγής και η δίκη που δεν έγινε ποτέ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter