ΝΔ: Δεύτερος γύρος σεμιναρίων στους «γαλάζιους» βουλευτές

ΝΔ: Δεύτερος γύρος σεμιναρίων στους «γαλάζιους» βουλευτές
Ενημέρωση της δεύτερης ομάδας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος των «μαθημάτων» στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να πεισθούν και να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, έφτασαν το απόγευμα περίπου 60 βουλευτές. Πρώτη έφτασε η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου και ακολούθησαν οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας), Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας), που έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις σε ότι αφορά το νομοσχέδιο.

Επίσης, παρών δίνει και ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι πείστηκε από την επιχειρηματολογία του Μητσοτάκη.

Υπέρ του νομοσχεδίου φαίνεται να τάσσεται και η Ζωή Ράπτη, ενώ ο Θάνος Πλεύρης που έχει δηλώσει την εναντίωσή του στο νομοσχέδιο, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση».

Παράλληλα, ένας ακόμη βουλευτής που έχει εκφράσεις πολλούς προβληματισμούς είναι και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «ένα νομοσχέδιο είναι έχουμε έρθει να ακούσουμε και να αποφασίσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση συμμετέχει επίσης ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και μία εκ των συντακτριών του νομοσχεδίου η καθηγήτρια Λίνα Παπαδοπούλου.

Ισορροπίες τρόμου

Ο δεύτερος γύρος των σεμιναρίων γίνεται σε μία συνθήκη, όπου οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης οξύνονται. Είναι ενδεικτικό ότι ο Μάκης Βορίδης εμμένει στην στάση του και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του από το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς διαφοροποιείται για άλλη μία φορά από μία στρατηγική επιλογή του Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα στο Μαξίμου να επικρατεί έντονη ανησυχία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φανεί ένα συγκροτημένο μπλοκ, το οποίο θα γυρίσει την πλάτη σε ένα νομοσχέδιο, που έχει όπως λέει το περιβάλλον του, το προσωπικό αποτύπωμα του πρωθυπουργού. Σε αυτό το πλαίσιο ο Μητσοτάκης έδωσε την «λύση» της αποχής, ώστε να μην αποτυπωθεί οργανωμένη διαφωνία.

Διαβάστε επίσης: Ηχηρό μήνυμα από το Μαξίμου σε Σαμαρά και Βορίδη

ΝΔ: Οι εντάσεις και οι νέες δυναμικές – Το παρασκήνιο από το γαλάζιο «φροντιστήριο» για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter