ΝΔ: Οι εντάσεις και οι νέες δυναμικές – Το παρασκήνιο από το γαλάζιο «φροντιστήριο» για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΝΔ: Οι εντάσεις και οι νέες δυναμικές – Το παρασκήνιο από το γαλάζιο «φροντιστήριο» για τα ομόφυλα ζευγάρια

Εντείνονται οι τριγμοί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι αντιθέσεις και οι διαφωνίες συνεχίζουν να αναπαράγονται σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου.

Είναι ενδεικτικό, ότι οι διαφωνίες αποτυπώθηκαν ακόμη και στο «φροντιστήριο» των «γαλάζιων» βουλευτών, γεγονός που αύξησε το άγχος που επικρατεί στο Μαξίμου σχετικά με το πόσο βαθιές είναι οι εσωκομματικές ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί. 

Οι διαφωνούντες δεν «άλλαξαν γνώμη»

Η Άννα Καραμανλή δεν παρακολούθησε όλη την διαδικασία της ενημέρωσης και αποχώρησε, ενώ έντονες ήταν και οι διαφωνίες του Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος επανέλαβε ότι τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών θα μπορούσαν να ρυθμιστούν, μέσω παρεμβάσεων στο σύμφωνο συμβίωσης. Επίσης, τη θέση της καταψήφισης συνεχίζει να υποστηρίζει  ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Παράλληλα, ισχυρές ενστάσεις εξέφρασε και ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς Νίκος Βλαχάκος, όπως και ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Αχαϊας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, αλλά και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Στέλιος Πέτσας.

Ο Άδωνης ασπίδα του Μητσοτάκη- «Καρφιά» σε Σαμαρά

Εντύπωση προκάλεσε σε αρκετούς βουλευτές και η θέρμη, με την οποία ο Άδωνης Γεωργιάδης, υποστηρίζει το νομοσχέδιο. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει για το καλό της παράταξης.

Μάλιστα,  δεν έλειψαν και τα «καρφιά» προς τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς στην τοποθέτησή του, ο Άδωνης Γεωργιάδης είπε ότι όσοι καταψήφισαν το  σύμφωνο συμβίωσης το 2015 ή είχαν απάσχει από τη συζήτηση, δεν μπορούν να το επικαλούνται τώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια γραμμή ακολούθησε και τη Δευτέρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε για την κριτική του Σαμαρά για την στάση της αποχής, ότι «η αποχή είναι μία στάση κοινοβουλευτική. Ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει ως πέρα από πρωθυπουργός και έμπειρος κοινοβουλευτικός. Ο ίδιος στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή».

Στόχος του Μαξίμου η αποδόμηση Σαμαρά

Η δημόσια αποδόμηση του αφηγήματος Σαμαρά, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς το Μαξίμου φαίνεται ότι τρέμει από το ενδεχόμενο οι διαφωνούντες να στοιχηθούν πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό, γεγονός που θα αποτελούσε ένα ισχυρό πολιτικό πλήγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει δημόσια να διαφοροποιείται σε κάθε στρατηγική επιλογή του Μαξίμου, παίζοντας «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην αποδυνάμωση του Μητσοτάκη. Μάλιστα, χθες το περιβάλλον Σαμαρά έδωσε ηχηρή απάντηση στον Παύλο Μαρινάκη, αναφέροντας ότι «ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς».

Ο ρόλος Βορίδη και οι νέες δυναμικές

Το μεγάλο ερωτηματικό που μπορεί να παράξει νέα πολιτικά δεδομένα είναι η στάση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει εκφράσει τη διαφωνία του, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα, για το ενδεχόμενο της παραίτησής του από το υπουργικό συμβούλιο σημείωσε ότι «ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα». Ο υπουργός Επικρατείας χτίζει «ηγετικό» προφίλ στα ακροδεξιά ακροατήρια και πολλοί αναρωτιούνται για τις επόμενες κινήσεις του.

Τέλος, εάν και το Μαξίμου προσπαθεί να «γειώσει» την συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει, καθώς ο αριθμός των διαφωνούντων είναι κρίσιμος και μάλιστα  εάν λάβει χαρακτηριστικά οργανωμένης διαφοροποίησης, τότε η πολιτική φθορά που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι τεράστια.

Διαβάστε επίσης: Απουσία Βορίδη από το «Φροντιστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Νέας Δημοκρατίας

Με «ρουκέτες» κατά Μαξίμου απαντάει ο Σαμαράς στα «καρφιά» Μαρινάκη

ΝΔ: Μπάχαλο στα φροντιστήρια των βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

Θάνος Πλεύρης: Δεν είναι «ανθρώπινο δικαίωμα» ο γάμος ομοφύλων (Video)

Γάμος ομοφύλων: Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter