Νέα Δημοκρατία: Χέρι χέρι και με τον Καρατζαφέρη

Νέα Δημοκρατία: Χέρι χέρι και με τον Καρατζαφέρη

Η παλινόρθωση του ΛΑΟΣ είναι το τελευταίο χαρτί Μητσοτάκη για να μαζέψει τα ορφανά του Κασιδιάρη και τα απολωλότα του Βελόπουλου

Το ένα μετά το άλλο τα «γαλάζια» στελέχη αποκαλύπτουν πως η επίκληση της «τοξικότητας» φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαραίτητη γέφυρα με την ακροδεξιά, εκτός από τον φερετζέ με τον οποίο η κυβέρνηση πασχίζει να σκεπάσει τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και την κριτική για τα σκάνδαλα με την υπογραφή της. Η δε επαναφορά του Γιώργου Καρατζαφέρη και η παλινόρθωση του ΛΑΟΣ εντός Νέας Δημοκρατίας αποτελούν το ύστατο χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς αποχαιρετά αμετάκλητα το κέντρο.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η «τοποθέτηση προϊόντος» του Γ. Καρατζαφέρη μεσοβδόμαδα στον Σκάι, καθώς όλα τα κομμάτια του ακροδεξιού παζλ του Κυρ. Μητσοτάκη μπαίνουν στη θέση τους. Το κανάλι του Φαλήρου όχι μόνο δεν τον «θυμήθηκε» ξαφνικά, όπως σχολιάστηκε, αλλά φέρεται να το έκανε και με τις συστάσεις του Αδωνη Γεωργιάδη, στην προσπάθειά του να… πουλήσει στον αρχηγό του την επιστράτευση του πολιτικού του μέντορα ως απάντηση στα εκλογικά αδιέξοδα που πνίγουν τον πρωθυπουργό, με πολιτικά ανταλλάγματα βεβαίως βεβαίως.

Ατύπως διακινείται από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο άνθρωπος που εκδιώχθηκε από τον Κώστα Καραμανλή κακήν κακώς προ σχεδόν 25ετίας «είδε φως και μπήκε» στη «γαλάζια πολυκατοικία». Με λίγα λόγια, ως γνήσιος δάσκαλος των πλασιέ του κοινοβουλίου, ο Γ. Καρατζαφέρης φέρεται να αυτοπροτείνεται στη ΝΔ εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη αναταραχή στα ακροδεξιά της. Στην πραγματικότητα όμως το συνοικέσιο είναι υπαρκτό και το ανέλαβε προ διμήνου ο ίδιος ο Γεωργιάδης.

Κουμπάρος ο Αδωνης

Εκείνος είναι που από τα τέλη του περασμένου έτους φέρεται να ξεκίνησε με τον Καρατζαφέρη επαφές, με στόχο κυρίως την ενίσχυση στην αιμορραγούσα λόγω Κυριάκου Βελόπουλου βόρεια Ελλά

δα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας στο τραπέζι το ψηφοδέλτιο επικρατείας ή μια θέση στην Ευρωβουλή. Εκείνος είναι που μεσολάβησε για την πολυσυζητημένη συνέντευξη Καρατζαφέρη στον Σκάι και ο ίδιος επίσης έσπευσε να στείλει στο Τόκιο τα επίμαχα αποσπάσματα λιβανίσματος του Κυρ. Μητσοτάκη. Στον Αδ. Γεωργιάδη πιστώνεται και ο αντίλαλος που φρόντισαν να δημιουργήσουν στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας που έφτιαχναν στη συνέχεια κλίμα με τηλεφωνήματα διθυράμβων για τον ιδρυτή του ΛΑΟΣ.

Αλλωστε στο κόμμα Μητσοτάκη ο Καρατζαφέρης αισθάνεται σαν στο σπίτι του. Οπου «σπίτι» δεν νοείται απλώς η σύμπτωση συμπάθειας με τους κυβερνώντες προς τους γαλλικούς εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων, αλλά και το κόμμα-σύναξη της ακροδεξιάς που είχε δημιουργήσει.

Καρατζαφέρειος ίππος

Οπως φαίνεται ξεκάθαρα, η επιστράτευση Καρατζαφέρη συντονίζεται με τη στο «παρά ένα» νομοθέτηση απαγόρευσης συμμετοχής του μορφώματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Αρχική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου δεν ήταν βέβαια το απόκομμα της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά το κόμμα του Βελόπουλου. Αντιδράσεις όμως εντός κόμματος του έτερου πωλητή αλλά και η έντονη αμερικανική δυσφορία στην πιθανή συμπόρευση της ΝΔ με υμνητές του Πούτιν έγειραν την πλάστιγγα στον διαχρονικό υποστηρικτή και αγαπημένο της οικογένειας.

Ετσι επικράτησε η απόφαση αξιοποίησης του ερείσματος που ακόμη κρίνεται πως έχει ο μέντορας του Αδ. Γεωργιάδη και του Θάνου Πλεύρη στους χώρους της ορθοδοξίας, των βασιλικών και των χουντικών. Στόχος να λειτουργήσει αυτός σαν δούρειος ίππος για τις ορφανές ψήφους που θα προκύψουν από το κόμμα Κασιδιάρη αλλά και για τα «απολωλότα πρόβατα» που έχουν βρεθεί κοντά στο κόμμα Βελόπουλου. Ρόλο που παίζει σταθερά από το 2019, όταν απέσυρε τον ΛΑΟΣ από τις βουλευτικές εκλογές προς εξυπηρέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Οσο για το τι μπορεί να σημάνει η επιστροφή του χυδαιολόγου της «Σαλώμης» για το καραμανλικό μπλοκ και τις όποιες κεντρώες φωνές εντός ΝΔ, καμία έκπληξη. Για

τους γνωρίζοντες, ως μεγαλύτερος πονοκέφαλος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η καταδίκη στην πλάτη του Γ. Καρατζαφέρη για το αδίκημα της ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες – με καταδίκη μονοετούς φυλάκισης με αναστολή, πρόστιμο και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ενάμιση χρόνο– παρά ο όποιος «φόβος» αντίδρασης του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού που τον απέπεμψε στις αρχές της χιλιετίας. Κοινώς, νυν υπέρ πάντων ο (νικηφόρος) αγών.

Κασιδιαροποίηση τώρα

Ρίχνοντας παράλληλα το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στα λασπόνερα της… Βενεζουέλας, του Ματιού και του οργίου fake news που έφεραν τον Κυρ. Μητσοτάκη στην εξουσία, επιχειρείται η προεκλογική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας να αποκτήσει έναν επιπλέον «κώδικα». Μια γλώσσα που θα μιλάει στην καρδιά όλων αυτών των ακραίων, «ψεκασμένων», αντικομμουνιστών – αντιαριστερών και λοιπών αντιδραστικών που εμφανίζονταν ως υποστηρικτές του χρυσαυγίτικου μορφώματος, μια γλώσσα την οποία ο Γ. Καρατζαφέρης ως γνήσιο κράμα ορμπανισμού και τραμπισμού στην Ελλάδα μιλάει άπταιστα.

Το δε περιστατικό με πρωταγωνίστρια την προκλητική Αννα Καραμανλή που έφερε την απαράδεκτη αντίδραση του Γιώργου Βαρεμένου ήταν επίσης εξόχως αποκαλυπτικό του νεοδημοκρατικού σχεδιασμού. Αφενός είναι βγαλμένο από το… εγχειρίδιο της προεκλογικής τακτικής Μητσοτάκη, πρώτης έκδοσης του 2015, σε επανέκδοση –επίσης– Αδωνη. Αφετέρου, για μικρού βεληνεκούς στελέχη όπως η πρώην δημοσιογράφος αποτελεί μια από τις ελάχιστες διεξόδους αυτοπροβολής στη «γαλάζια σφαγή» που αναμένεται να ακολουθήσει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, υπό τον φόβο της συρρίκνωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας, τουλάχιστον στην πρώτη κάλπη.

Το σήμα της στροφής στην τοξικότητα που εξέπεμψε λοιπόν ο Κυρ. Μητσοτάκης αποτελεί ουσιαστικά κάλεσμα σε πεδίο δόξης λαμπρόν για κάθε στέλεχος που επιθυμεί να κυλιστεί σε λάσπες στη μάχη για την εύνοια του αρχηγού σε αυτή την ιδιότυπη επιστροφή στον «γαλάζιο» βούρκο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter