Νέα Φιλαδέλφεια: Τεράστια ερωτήματα για το φιάσκο της ΕΛΑΣ – Παραδοχή αποτυχίας από Οικονόμου αλλά… όχι παραίτηση (Video)

Νέα Φιλαδέλφεια: Τεράστια ερωτήματα για το φιάσκο της ΕΛΑΣ – Παραδοχή αποτυχίας από Οικονόμου αλλά… όχι παραίτηση (Video)

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ που βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Δευτέρας από τη δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. Η άφιξη και η έφοδος των Κροατών στην Αθήνα και τη Νέα Φιλαδέλφεια αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την πρωτοφανή ανικανότητα των ελληνικών Αρχών που, ενώ ήταν ενήμερες, επέτρεψαν στους οπαδούς της Ντιναμό να διασχίσουν ανενόχλητοι όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου παραδέχεται μεν «τραγική αποτυχία» όμως σύμφωνα με τον ίδιο «το ζήτημα δεν είχε να κάνει με έναν πολιτικό σχεδιασμό»…

Δείτε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: «Τραγική αποτυχία», λέει ο Οικονόμου αλλά δεν παραιτείται (Video)

Μετά τη δολοφονία η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε επικοινωνιακά «ξηλώματα», με έξι εκ των επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ που απομακρύνθηκαν από τη θέση τους να προέρχονται από την Τροχαία. Την ίδια ώρα ο Γιάννης Οικονόμου προχώρησε μεν σε ομολογία αποτυχημένης αντιμετώπισης, δίχως ωστόσο να παραιτείται, με τη δικαιολογία ότι το ζήτημα «δεν είχε να κάνει με έναν πολιτικό σχεδιασμό».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, μερικές εκ των οποίων δεν αφορούσαν Κροάτες χούλιγκαν αλλά… τουρίστες, όπως αποδείχθηκε από το περιστατικό σε ξενοδοχείο των Αμπελοκήπων. Παράλληλα, φωτορεπόρτερ κατήγγειλε ότι στην περιοχή που έγινε το φονικό πέρασε πρώτα ένα πιεστικό που ξέπλυνε το σημείο και μετά οι αρχές για διεξαγωγή ερευνών…

Τόσο η Europol, όσο και η αστυνομία του Μαυροβουνίου αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας είχαν αποστείλει ενημέρωση για τις προθέσεις των Κροατών χούλιγκαν αρκετά εικοσιτετράωρα πριν γίνει η δολοφονία, εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τις ελληνικές αρχές.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ δραματικών διαπιστώσεων περί ανικανότητας τόσο του «επιτελικού κράτους», όσο και της ΕΛ.ΑΣ να αξιολογήσουν τις καταστάσεις και τις συνέπειες που φέρνει η «διακριτική παρακολούθηση» των γεγονότων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πληροφορίες που αφορούν πιθανή έλευση οπαδών άλλων ομάδων του εξωτερικού και πρόκληση χάους στους δρόμους της Αθήνας, έχουν θέσει εκ των υστέρων της ΕΛΑΣ σε συναγερμό, ενώ στα social media αναρτώνται συνομιλίες που προκαλούν αίσθηση με ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι ήταν παρόντες στα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όλα αυτά έδειξαν τι -δεν- έκαναν οι ελληνικές αρχές για να αποτρέψουν τα αιματηρά σκηνικά της Δευτέρας και -εύλογα- προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι οι διαδικασίες ερευνών για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και της πρόληψης νέων παρόμοιων καταστάσεων…

Πώς έφτασαν οι Κροάτες χούλιγκανς στην Αθήνα

Ανενόχλητοι έφτασαν ως την Αθήνα οι Κροάτες χούλιγκανς αναδεικνύοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο την πρωτοφανή ανικανότητα των ελληνικών Αρχών. Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας, έφτασαν ως τη Νέα Φιλαδέλφεια, μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης μία ολόκληρη περιοχή με τραγική κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη από αιχμηρό αντικείμενο.

Δείτε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ στα άγρια επεισόδια από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Video)

Ξεκινώντας από το Ζάγκρεμπ, έφτασαν ουσιαστικά ανενόχλητοι μέχρι την Αθήνα οι Bad Blue Boys της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, δολοφονώντας τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.

Το κονβόι των νεοναζί οπαδών ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της Κροατίας διανύοντας απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ διέσχισαν το νοτιοδυτικό τμήμα της Κροατίας περνώντας από τη Βοσνία και έπειτα μέχρι το Μαυροβούνιο. Στη συνέχεια βρέθηκαν επί αλβανικού εδάφους και έφτασαν στα σύνορα με την Ελλάδα μέσω Κακαβιάς.

Τα βίντεο είναι ενδεικτικά του τι συνέβη. Οι αναρτήσεις στα social media είναι ενδεικτικές καθώς δείχνουν «φάλαγγα» οχημάτων να διασχίζουν τη χώρα.

Στο βίντεο, που δείχνει οχήματα να κινούνται στην Εθνική Οδό, ακούγονται περιγραφές όπως: έχουν «ξυρισμένα κεφάλια» και «φασισταριά».

Φυσικά, και ως γνωστόν, η UEFA έχει απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών, αφού μία ημέρα μετά υπάρχει και το ματς του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ. Παρόλα αυτά οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασαν κανονικά στην Ελλάδα.

 

Μάλιστα, κυκλοφορεί και βίντεο από το μετρό που δείχνει άτομα να κρατούν καδρόνια στα χέρια με τη ΣΤΑΣΥ, σε ανακοίνωσή της, να αναφέρει ότι η «φάλαγγα» με τους χούλιγκανς, οι οποίοι στη συνέχεια έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους.

Δείτε επίσης: ΣΤΑΣΥ για την παρουσία χούλιγκανς στον ηλεκτρικό: «Ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι»

 

Νεκρός ο 22χρονος Μιχάλης, τραυματίες

Άγριες συμπλοκές με τραγική κατάληξη να αφήσει την τελευταία του πνοή ένας 22χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής, σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου χούλιγκαν της Ντιναμό Ζαγκρεμπ έφτασαν εκεί από την Κροατία, παρά την απαγόρευση μετακίνησης, και έκαναν επίθεση. Ο 22χρονος υπέκυψε στα τραύματά του από αιχμηρό αντικείμενο.

Την ίδια ώρα, τραυματίστηκαν οκτώ άτομα εκ των οποίων είναι τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Συλλήψεις

Από την αστυνομία έγιναν 98 συλλήψεις.

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν την Τρίτη οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Οι υπόλοιποι 94 κρατούνται και θα οδηγηθούν την Τετάρτη 9/08 στον εισαγγελέα, ενώ λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, φίλαθλου της ΑΕΚ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter