Νέα τουρκική πρόκληση: Προωθητικό video νέου πυραύλου τον παρουσιάζει να χτυπάει τη «Χίο»

Νέα τουρκική πρόκληση: Προωθητικό video νέου πυραύλου τον παρουσιάζει να χτυπάει τη «Χίο»

Νέα τουρκική πρόκληση, με βίντεο να παρουσιάζει προσομοίωση άσκησης εκτόξευσης πυραύλων μόλις λίγα χιλιόμετρα από το νησί της Χίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ειδικοί που ανέλυσαν στο Nordic Monitor το βίντεο στο οποίο φαίνεται η εκτόξευση πυραύλων, η άσκηση γίνεται στη δυτική ακτή της Τουρκίας, στο Τσεσμέ, μόλις λίγα μίλια (περίπου 4) μακριά από τη Χίο.

Μάλιστα, η περιοχή που εμφανίζεται ως εχθρική στο βίντεο είναι το ίδιο το νησί της Χίου, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και ως ευθεία απειλή.Όπως ανέφεραν οι αναλυτές, στο βίντεο εμφανίζονται πραγματικές νησίδες που αποδεικνύουν πως το βίντεο προέρχεται από την περιοχή του Τσεσμέ.

Στο βίντεο, η τουρκική πλευρά εμφανίζεται ως η μπλε δύναμη, ενώ με κόκκινο εμφανίζεται ο εχθρός.

Επίσης, το γεγονός ότι οι πύραυλοι στο βίντεο, εκτοξεύτηκαν από την Ανατολή προς τη Δύση σίγουρα δεν είναι τυχαίο, καθώς σε παρόμοια βίντεο οι προσομοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από τα αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο του Τσακίρ, εκτοξεύονται βλήματα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους εχθρικούς στόχους να καταστρέφονται δίνοντας ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι ο στόχος είναι η Ελλάδα.

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter