Νέα Υόρκη: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης διέκοψαν τον έρανο των Μπάιντεν, Ομπάμα και Κλίντον

Νέα Υόρκη: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης διέκοψαν τον έρανο των Μπάιντεν, Ομπάμα και Κλίντον
AP Photo/Alex Brandon

Στην ίδια σκηνή βρέθηκαν τρεις άνδρες που έχουν διατελέσει ως πρόεδροι των ΗΠΑ, συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον την Πέμπτη 28 Μαρτίου, σε μία εκδήλωση που συγκέντρωσε το ποσό-ρεκόρ των 25 εκατ. δολαρίων για την προεκλογική εκστρατεία του αμερικανού προέδρου.

Η εκδήλωση στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, με οικοδεσπότη τον δημοφιλή τηλεπαρουσιαστή Στιβ Κόλμπερτ, διακόπηκε από επεισόδια διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης, τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα.

Οι διαμαρτυρόμενοι διέκοψαν σε διάφορα σημεία τη συζήτηση φωνάζοντας συνθήματα για την υποστήριξη του Λευκού Οίκου στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς, που έχει προκαλέσει τον θάνατο άνω των 30.000 Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ντροπή σου, Τζο Μπάιντεν», φώναξε ένας από τους διαδηλωτές μέσα στην αίθουσα. «Τα χέρια σου είναι βαμμένα με αίμα», ούρλιαζε μια γυναίκα, ενώ ένας τρίτος προειδοποιούσε για τον κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης με τη Ρωσία: «έχετε χάσει τα γα@@@ενα μυαλά σας!».

Ο Ομπάμα είπε πως ο Μπάιντεν συμπεριφέρεται με «ηθική καθαρότητα» όσον αφορά τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς και πως είναι διατεθειμένος να ακούσει όλες τις πλευρές και να αναζητήσει κοινό τόπο.

Όταν ένας άλλος διαδηλωτής τον διέκοψε, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: «Δεν μπορείς μόνο να μιλάς και να μην ακούς. Αυτό κάνει η άλλη πλευρά», αναφερόμενος προφανώς στους Ρεπουμπλικανούς.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε τα επιτεύγματα του Μπάιντεν στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του, όπως η επέκταση της ασφάλισης υγείας και της περίθαλψης, το όριο στις τιμές της ινσουλίνης και τα βήματα για την ενεργειακή μετάβαση.

Ο Κλίντον από την πλευρά του, στάθηκε στο ότι η πορεία της οικονομίας επί προεδρίας Μπάιντεν είναι σημαντικά καλύτερη από ό,τι επί προεδρίας Τραμπ. Ο νυν πρόεδρος «αξίζει άλλη μια θητεία», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Πολωνία: Ο πρόεδρος Ντούντα συνεχίζει την κόντρα του με την κυβέρνηση – «Βέτο» σε νόμο υπέρ της αντισύλληψης

Ζαχάροβα: Ο στραγγαλισμός της Βόρειας Κορέας ανεβάζει την ένταση στην Ασία

Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές – Η «μάχη» της Κωνσταντινούπολης και η κουρδική ψήφος

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter