Νέο στοίχημα για το ΚΙΝΑΛ, η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για όργανα και συνέδρους

Νέο στοίχημα για το ΚΙΝΑΛ, η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για όργανα και συνέδρους

Σε πλήρη κινητοποίηση τίθενται τα κομματικά μέλη του ΚΙΝΑΛ, για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαΐου 2022, δίνοντας το μήνυμα – πρόγευση της επανόδου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με αξιώσεις καταλυτικής παρέμβασης στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Οσοι έχουν εγγραφεί  ως μέλη μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας θα μπορούν να ψηφίσουνγια τα νέα όργανα νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του ΚΙΝΑΛ,  για την ανάδειξη αντιπροσώπων ενόψει του 3ου  Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής και την επιλογή του ονόματος της παράταξης.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  Απόστολος Πάνας  απέστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/4/2022) προς τις Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου την απόφαση – εγκύκλιο  που περιγράφει τη διαδικασία με τις τρεις κάλπες κατά τις εσωκομματικές εκλογές. Σε μια κάλπη οι εκλογείς θα ψηφίσουν για συντονιστικές επιτροπές των Τοπικών Οργανώσεων και Νομαρχιακών Επιτροπών των Νομαρχιακών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα. Σε άλλη κάλπη θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των 4.200 συνέδρων που θα μετέχουν στο 3ο συνέδριο (20-22 Μαΐου 2022) ενώ θα υπάρξει και ξεχωριστή διαδικασία για την επιπλέον  εκλογή 100 συνέδρων από τις οργανώσεις των Χώρων Εργασίας και των  Επιστημονικών Φορέων.

Ο στόχος της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι να δοθεί το σήμα προς την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε και διεκδικεί  ρόλο πρωταγωνιστή στα τεκταινόμενα της χώρας. Όπως σημειώνει ο Απόστολος Πάνας , «η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση όλων των μελών του Κινήματος και η διασφάλιση αδιάβλητων διαδικασιών είναι η βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία των οργάνων που θα εκλεγούν».  Παράλληλα με τη διαδικασία για την εκλογή των νέων οργάνων και των συνέδρων, θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή ψηφοφορία για το όνομα του ΚΙΝΑΛ και την προσθήκη ΠΑΣΟΚ  στον τίτλο του κόμματος.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 8ης Μαΐου 2022. Σε όλους τους
δήμους των εκλογικών περιφερειών της Αττικής πλην των νήσων, και για τους δήμους της Π.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, θα επιδιωχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που εφαρμόστηκε στην τελευταία εκλογή Προέδρου της 5ης Δεκεμβρίου 2021. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα αποσταλεί το μητρώο ψηφισάντων της 5ης Δεκεμβρίου 2021, στο οποίο θα έχουν ενσωματωθεί τα εγγεγραμμένα μέλη των αντίστοιχων περιοχών που δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία εκλογής προέδρου, καθώς και όσα μέλη εντάχθηκαν στο Κίνημα Αλλαγής κατά το διάστημα από 13 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι 6 Μαΐου 2022.

Όσα μέλη εγγραφούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας (8 Μαΐου 2022), οφείλουν να συμπληρώσουν πλήρως τη σχετική φόρμα εγγραφής μέλους. Σε περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι κάποιο μέλος ψήφισε σε περισσότερα από ένα εκλογικά τμήματα, αυτό θα παραπεμφθεί στην ΕΔΕΚΑΠ με πρόταση διαγραφής.
Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου 2022 απαιτείται υποχρεωτικά η καταβολή ενός ευρώ (θα σημειώνεται σε ειδική στήλη της κατάστασης ψηφισάντων, την οποία και θα υπογράφει κάθε μέλος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος).

Υποψηφιότητες για εκλογή σε τοπικά όργανα και συνέδριο

Θα λειτουργήσει  τουλάχιστον ένα εκλογικό  κέντρο σε κάθε δήμο, με όσο το δυνατόν περισσότερα εκλογικά τμήματα (κάλπες).   Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται είτε ηλεκτρονικά, μέσω φόρμας που θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε με email που θα αποστέλλεται στο  ekloges8maiou@gmail.com μέχρι και την Τετάρτη 4/5/2022 και ώρα 14:00.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος.Η πιστοποίηση των υποψηφίων αποτελεί αρμοδιότητα της  Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) , η οποία θα ολοκληρώσει την   διαδικασία μέχρι και την Πέμπτη 5/5/2022 και ώρα 20:00.

Οι σύνεδροι για το 3ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Για το συνέδριο, μέσω των Τοπικών Οργανώσεων θα εκλεγούν 4.200 αντιπρόσωποι, οι οποίοι κατανέμονται στις οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού
ανάλογα με τον αριθμό ψηφισάντων στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Κυριακής 5ης Δεκεμβρίου 2021. Στους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης η κατανομή θα γίνει ανά διαμέρισμα σύμφωνα με την καταγραφή ψηφισάντων στα εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν κατά την ψηφοφορία της 5ης Δεκεμβρίου 2021.

Για την εκλογή  συνέδρων  ισχύει η μονοσταυρία και το πλειοψηφικό σύστημα. Σημειώνεται ότι για την εκλογή ενός/μίας συνέδρου, προϋπόθεση είναι ο/η υποψήφιος/α να λάβει τουλάχιστον 7 ψήφους.

Αναφορικά με τις  οργανώσεις Χώρων Εργασίας και Επιστημόνων, η ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, στη Χαριλάου Τρικούπη ενώ στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι προθεσμίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων θα είναι οι ίδιες που προβλέπονται για όλους τους συνέδρους, δηλαδή έως την 4η Μαΐου 2022.

Ο συνολικός αριθμός των συνέδρων ανέρχεται σε 100, οι οποίοι κατανέμονται σε 35 από τους Χώρους Εργασίας στην Αθήνα, 35 από τους Επιστημονικούς Φορείς στην Αθήνα, 15 από τους Χώρους Εργασίας στη Θεσσαλονίκη και δεκαπέντε (15) από τους Επιστημονικούς Φορείς στη Θεσσαλονίκη. Για την εκλογή μίας / ενός συνέδρου προϋπόθεση είναι η / ο υποψήφια/ος να λάβει τουλάχιστον 7 ψήφους.
Σε αυτές τις οργανώσεις οργανώσεις δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι δεν θα έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα στην ψηφοφορία της 8ης Μαΐου σε ότι αφορά στην εκλογή συνέδρων.

Συντονιστικές Επιτροπές και Νομαρχιακές Επιτροπές

Ως προς τον αριθμό των μελών που θα έχουν οι συντονιστικές επιτροπές  (Σ.Ε) των Τοπικών Οργανώσεων  ορίζεται ότι θα είναι:

-επταμελείς οι Σ.Ε. των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων των μεγάλων αστικών κέντρων Περιφέρειας Αττικής και Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς και των δημοτικών διαμερισμάτων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Ηρακλείου. Επίσης, επταμελές θα είναι το όργανο στους δήμους Πέλλας (Γιαννιτσών), Αγρινίου, Ήλιδας (Αμαλιάδας) και Άργους – Μυκηνών, λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων (αν και δεν είναι πρωτεύουσες νομών).

-πενταμελείς θα είναι οι Σ.Ε. για τους υπόλοιπους καλλικρατικούς δήμους.
Εφόσον υπάρξει από κάποια Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (Ν.Ο.Ε.Σ.)    αιτιολογημένο αίτημα για μετατροπή κάποιας συντονιστικής από πενταμελή σε επταμελή, αυτό θα εξετάζεται από την ΕΔΕΚΑΠ.

Ως προς τα μέλη τους, οι Νομαρχιακές Επιτροπές  (Ν.Ε.) θα αποτελούνται από επτά έως δεκαπέντε μέλη.  Συγκεκριμένα, οι Ν.Ε. μονοεδρικών περιφερειών θα είναι επταμελείς,  διεδρικών  εννεαμελείς,  τριεδρικών και τετραεδρικών  εντεκαμελείς,  πενταεδρικών έως και επταεδρικών  δεκατριαμελείς, και από οκταεδρικές και άνω περιφέρειες, οι Νομαρχιακές Επιτροπές θα είναι  δεκαπενταμελείς.

Η σταυροδοσία  θα είναι ίση με το 20% του εκλεγόμενου οργάνου (έως 7 μέλη  1 σταυρός, από 9 έως 11 μέλη 2 σταυροί και  από 13 έως 15 μέλη 3 σταυροί). Η σταυροδοσία για τις συντονιστικές επιτροπές (Σ.Ε.) των Τ.Ο. ορίζεται λόγω και του όγκου των μεγάλων αστικών κέντρων (5 μέλη  1 σταυρός,  7 μέλη 2 σταυροί).

Διαβάστε επίσης: Πώς θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter