Νέοι κανόνες για την αντιμετώπιση κινδύνων από διαστημικά σκουπίδια

Νέοι κανόνες για την αντιμετώπιση κινδύνων από διαστημικά σκουπίδια

Νέους κανόνες για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κινδύνων από τα διαστημικά σκουπίδια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ψηφίσει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC).

Σκοπός της σχετικής πρωτοβουλίας η υλοποίηση φιλόδοξων διαστημικών προγραμμάτων και μείωση της πιθανότητας ενδεχόμενων συγκρούσεων.

Ειδικότερα, οι νέοι κανόνες της FCC θα αναβαθμίσουν τους κανονισμούς που ισχύουν από το 2004 και θα συρρικνώσουν τη χρονική περίοδο που απαιτείται για την απόθεση των δορυφόρων μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους, σε χρονικό περιθώριο που είναι πρακτικά εφικτό, αλλά όχι μεγαλύτερο από τα πέντε έτη.

Οι νέοι κανόνες, όπως αναφέρει το Reuters, θα εφαρμοστούν τόσο για τους δορυφόρους και τα διαστημικά συστήματα που έχουν σχετική αδειοδότηση από τις ΗΠΑ, αλλά και για μη αμερικανικούς δορυφόρους από φορείς και εταιρίες που επιδιώκουν την είσοδό τους στην αμερικανική αγορά.

Η ίδια επιτροπή προειδοποιεί σχετικά «καθώς, όσο ο αριθμός των αντικειμένων στο διάστημα αυξάνεται, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα ενδεχόμενων συγκρούσεων». Το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, «θέτει σε κίνδυνο τον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής δορυφόρων και συστημάτων εκτόξευσης με ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 277,75 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και τις θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση με τον αναφερόμενο βιομηχανικό τομέα».

Κίνδυνοι υπάρχουν επίσης και για τη διασυνδεσιμότητα των δορυφόρων που είναι σημαντική για τη σύγχρονη ζωή των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο για τις απομονωμένες περιοχές, τις υπηρεσίες δορυφορικού εντοπισμού στίγματος, αλλά και βίντεο.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter