Νέος Κόσμος: Ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία Ζαμπούνη – Στο μικροσκόπιο άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν

Νέος Κόσμος: Ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία Ζαμπούνη – Στο μικροσκόπιο άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες  για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Βαγγέλη Ζαμπούνη και του εντολέα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του έξω από βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Oι Αρχές  εξετάζουν το ενδεχόμενο η εντολή να έχει δοθεί μέσα από τις φυλακές χωρίς ωστόσο να αποκλείουν την πιθανότητα οι συντονιστές της δολοφονικής επίθεσης να έχουν συνεργαστεί με άτομα μέσα από τη φυλακή.

Ταυτόχρονα, βάζουν στο «μικροσκόπιο» τους φακέλους των συμβολαίων θανάτου που αφορούσαν ανθρώπους της νύχτας τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, καθως εκτιμούν ότι μπορούν να βρουν απαντήσεις για τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Τα «SMS» για τα δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα

Όπως αναφέρει το Mega, υπάρχουν πληροφορίες μέσα από SMS πως στις αρχές του Ιουνίου του 2023 η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα συμβόλαια θανάτου στον Κορυδαλλό και τον Νέο Κόσμου, όπου δολοφονήθηκε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ποια θα ήταν τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσων, αλλά και τον λόγο που κρύβεται πίσω από αυτές.

Γιατί δεν είχε φρουρά ο Ζαμπούνης;

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης ενώ ήξερε ότι αποτελεί στόχο το τελευταίο διάστημα είχε επιλέξει να κυκλοφορεί χωρίς προστασία καθώς φαίνεται ότι δεν επιστευόταν κανέναν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ φοβόταν ότι θα διαρρεύσουν πληροφορίες από τους άνδρες της ασφάλειάς του σε αντίπαλες συμμορίες και έτσι προτιμούσε να κινείται μόνος του με το ανάλογο ρίσκο.

Έγγραφο ντοκουμέντο της ΕΛ.ΑΣ.

Γνωστός για σοβαρές ποινικές υποθέσεις αλλά και γνωστός στόχος πιθανής δολοφονικής επίθεσης ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης ο οποίος έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής νεκρός στον Νέο Κόσμο από καταιγισμό πυρών από καλάζνικοφ ομάδας δραστών που επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει το Mega,  σε έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ., με το τίτλο «ΣΚΙΕΣ» γινόταν αναφορά σε πρόσωπα που εμπλέκονταν στον πόλεμο της νύχτας και ήταν πιθανοί στόχοι δολοφονικής ενέργειας εις βάρος τους. Συγκεκριμένα, το έγγραφό έχει οκτώ ονόματα με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.
Η επιχείρηση «ΣΚΙΕΣ» είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια και περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές «ανακρίσεις» προκειμένου να σταματήσει ο μέχρι τότε πόλεμος της νύχτας.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για αρκετούς μήνες αλλά σταμάτησε για άγνωστους λόγους από την ελληνική αστυνομία καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας.

Ώστόσο το τέλος του προγράμματος, σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αίματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα που αναφέρεται είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Δείτε επίσης: Νέος Κόσμος: Σύλληψη δύο αστυνομικών μετά τη διαρροή βίντεο από τη δολοφονία Ζαμπούνη

Από εκτελεστής θύμα

Οι αρχές έχουν ερευνήσει το ενδεχόμενο το όνομα του θύματος να έχει εμπλακεί σε 11 συμβόλαια θανάτου από τα 24 που υπάρχουν από το 2017, ωστόσο δεν είχε αποδειχτεί οτιδήποτε σε βάρος του και είχαν μείνει μόνο κάποιες υπόνοιες.

Μερικά από αυτά τα συμβόλαια αφορούσαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλα.

Οι Αρχές συσχετίζουν τη δολοφονία του Ζαμπούνη με εκείνη που είχε γίνει στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022 με θύμα έναν 40χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ τα κινητά του θύματος και τα όπλα των δραστών

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα κινητά τηλέφωνα του Ζαμπούνη που περιμένουν να «μιλήσουν», τα όπλα των εκτελεστών αλλά και τα όπλα που είχε μαζί του ο Ζαμπούνης.

Σύμφωνα με το Mega,οι αρχές θέλουν να δουν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια όπλα σε κάποια άλλη επίθεση.

Τα κινητά τηλέφωνα του θύματος βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και ήδη έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην αστυνομία λόγω των ονομάτων με τους οποίους μιλούσε το θύμα.

Σημειώνεται επίσης, ότι στο βενζινάδικο του θύματος στεγάζονταν και ένα ιδιωτικό γυμναστήριο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

 

Σύλληψη δύο αστυνομικών μετά τη διαρροή βίντεο από τη δολοφονία Ζαμπούνη

Κατηγορούμενοι για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου θα δικαστούν στο αυτόφωρο οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για την διαρροή σε μέσα ενημέρωσης, του βίντεο από τον τόπο της δολοφονίας του 44χρονου σε πρατήριο καυσίμων στο Νέο Κόσμο, όπου φαίνεται η σωρός του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για την διαρροή του απόρρητου υλικού και φέρεται να ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν, τόσο την καταγραφή, όσο και εν συνεχεία, την διάθεση του επίμαχου υλικού σε μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, με εντολή της εισαγγελίας, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη ξεκίνησε, να διερευνηθεί και ο τρόπος που διέρρευσαν video από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής, όσο συνεχίζονται οι έρευνες για τα ίχνη και την ταυτότητα των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος, φέρεται πως επί σειρά ετών έπαιρνε συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής της «Greek Mafia», ωστόσο πιστεύεται πώς οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί, ενώ πολλοί του χρέωναν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, είχε δεχτεί επίθεση το 2018 στην Ακτή Κονδύλη 4. Τότε είχε τραυματιστεί και το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του ματαιώθηκε λόγω εμπλοκής του όπλου των εκτελεστών. Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση.

Τα ερωτήματα για τη συνοδεία, τη θέση στάθμευσης και το ξεκλείδωτο ΙΧ

Ο «Ζαμπόν» μετά από όλα αυτά είχε ενισχύσει πολύ τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως πάνω του είχε πιστόλι ενώ στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του ένα καλάσνικοφ ωστόσο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Ο Ζαμπούνης, είχε μάλιστα φροντίσει να έχει και συνοδεία με σωματοφύλακες, όμως δεν ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη υγρών καυσίμων, δεν ήταν παρκαρισμένο με κατεύθυνση διαφυγής.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το βίντεο, ο 44χρονος Ζαμπούνης, δεν είχε κλειδώσει το αυτοκίνητο του όσο ήταν μέσα σε αυτό ενώ γνώριζε ότι απειλείται και ενώ το όχημα των δραστών πάρκαρε ακριβώς πίσω του, με αποτέλεσμα να ανοίξουν την πόρτα και να τον «τελειώσουν».

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις κινήσεις του το μοιραίο βράδυ και λίγα λεπτά πριν από την εκτέλεσή του, γεννούν πλήθος ερωτημάτων:

  • Γιατί ο Ζαμπούνης ενώ είχε πάρει μέτρα για την ασφάλειά του δεν είχε μαζί του συνοδεία;
  • Γιατί ενώ κατάλαβε ότι απειλείται δεν κλείδωσε την πόρτα του αυτοκινήτου του;
  • Γιατί δεν είχε παρκάρει με κατεύθυνση έτσι ώστε να μπορέσει να διαφύγει;

Φαίνεται πως το σχέδιο των αντιπάλων του, αυτή την φορά ήταν πολύ καλά μελετημένο σε αντίθεση με την απόπειρα που έγινε σε βάρος του στον Πειραιά το 2018, αν και με τους χειρισμούς που έκανε ένας εκ των δύο δραστών, άθελά του αποκαλύφθηκε μέρος των χαρακτηριστικών του που ίσως βοηθήσει τις Αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από το Μιλάνο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Ζαμπούνη (Video)

Το οργανωμένο έγκλημα «κάνει παρέλαση» στην Ελλάδα;

Νέος Κόσμος: Πού εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη (Videos)

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Άδειασαν το καλάζνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter