New Entries – Γνωρίζουμε τον τραγουδοποιό Γιάννη Ταυλά

New Entries – Γνωρίζουμε τον τραγουδοποιό Γιάννη Ταυλά

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν…

Είμαι ο… Γιάννης και λέγομαι Ταυλάς. 

Τραγουδάω… και παίζω μουσική! 

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… σε ένα μακρινό μέρος που λέγεται 90’s! Ήμουν 8 χρόνων. Ζητούσα να μάθω κιθάρα από την πρώτη δημοτικού και τελικά μετά από 2 χρόνια γκρίνιας με πήγαν οι γονείς μου ωδείο. Δεν έφυγα ποτέ από εκεί.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ, ζω με μουσική από βαθύτερη μου ανάγκη. Έτσι όλες οι στιγμές είναι μια συνέχεια και όλες απαραίτητες για να προσδιορίζω την ύπαρξη μου και να συνεχίζω να πορεύομαι. Μπορεί να βιοπορίζομαι ως μουσικός αλλά το ότι είναι τρόπος ζωής υπερτερεί από το επάγγελμα.

Αγαπώ… /αγαπάω
αγαπάς
αγαπά/αγαπάει
αγαπάμε/αγαπούμε
αγαπάτε
αγαπάνε/αγαπούν(ε)

(Ρήμα ΄Β συζυγίας, 1 τάξη, ενεργητική φωνή/ οριστική/ ενεστώτας)

Σιχαίνομαι…  όχι και πολύ εύκολα, δεν είμαι σιχασιάρης, αν και από την πανδημία και έπειτα βάζω συχνά αντισηπτικό στα χέρια.

Όταν δεν τραγουδάω/γράφω μουσική… συνήθως έχει ησυχία εκτός αν ακούγεται κάτι άλλο.

Καλλιτέχνης «είδωλο»… υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ ως προσωπικότητες, άνθρωποι που θαυμάζω το έργο τους, άνθρωποι που σέβομαι την πορεία τους. Καλό είναι να μην έχουμε είδωλα και να τοποθετούμε τα πράγματα στο κεφάλι μας για αυτό που είναι και όχι για ό,τι φανταζόμαστε.

Αγαπημένοι στίχοι… είναι όσοι τους θυμάσαι και δεν τους ξεχνάς πάνω στη σκηνή γιατί αλλιώς γίνεσαι ρεζίλι.

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει/γράψει… είναι οποιοδήποτε έχει γίνει τεράστια επιτυχία και θα με ζούσε από τα πνευματικά δικαιώματα για πάντα.

Η μουσική είναι σαν… ένα οργανωμένο σύστημα από ήχους με τονικό ύψος και ρυθμική αγωγή. Αρέσει πολύ στην ανθρωπότητα γιατί είναι ένα είδος βιοεπικοινωνίας.

Αν δεν ήμουν τραγουδιστής/μουσικός… μάλλον δεν θα απαντούσα αυτές τις ερωτήσεις γιατί έχουν να κάνουν με όσους ασχολούνται με τη μουσική.

Ονειρεύομαι να… ξυπνήσω.

Η πολιτική… είναι επάγγελμα.

Η θρησκεία… το ίδιο.

Στα άμεσα σχέδια μου… είναι να βρω ποια είναι τα άμεσα σχέδιά μου. Κάθε μέρα πάντως έχω ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, κάνω μαθήματα, έχω πρόβες, ηχογραφήσεις, συναυλίες, ενορχηστρώνω, μελετάω και γράφω αρκετά. Ίσως για αυτό δεν χρειάζεται να σχεδιάσω κάτι, με πάει από μόνη της η ροή.

Το νέο μου single  λέγεται Αισιόδοξο Τραγουδάκι ή αλλιώς  «Μια μέρα θα πεθάνουμε…» και είναι προάγγελος του νέου μου album που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Θα με ακούσετε… Ξεκινάμε με τον Σπύρο Γραμμένο και τον Κωνσταντίνο Πουλή το tour της παράστασης μας “Έχουμε ρεύμα”. Βόλος 28/1, Λάρισα 29/1, Ιωάννινα 11/3, Αγρίνιο 12/3, Ξάνθη 17/3, Αλεξανδρούπολη 18/3, Κομοτηνή 19/3, Θεσσαλονίκη 1/4 και περιμένουμε κι άλλες ημερομηνίες, επίσης 10/2 θα κάνω ένα προσωπικό live στη μουσική σκηνή Ορφέας στην Κυψέλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter