Νίκαια: Το ΕΣΥ στο έλεος της εγκατάλειψης με υπογραφή Μητσοτάκη – «Βρήκαν σφηκοφωλιά σε θάλαμο» (Video)

Νίκαια: Το ΕΣΥ στο έλεος της εγκατάλειψης με υπογραφή Μητσοτάκη – «Βρήκαν σφηκοφωλιά σε θάλαμο»  (Video)

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στο ΕΣΥ, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφήνει τη δημόσια υγεία στο έλεος της εγκατάλειψης και το ιατρικό προσωπικό να παλεύει νυχθημερόν ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με πενιχρά μέσα και βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Συμφωνίες με ιδιώτες για το μεγάλο ξεπούλημα του ΕΣΥ

Το νέο παράδειγμα εξαθλίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας έρχεται από το νοσοκομείο της Νίκαιας, με την Όλγα Κοσμοπούλου, παθολόγο – πρόεδρο της επιτροπής Λοιμώξεων να καταγγέλλει τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν.

«Το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι πάρα πολύ παλιό. Ο πρώτος όροφος όπου είναι οι παθολογικές κλινικές είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει. Σίγουρα αυτοί δεν είναι χώροι νοσηλείας, χωρίς τουαλέτες μέσα στους θαλάμους», σημείωσε η κ. Κοσμοπούλου μιλώντας στο Open TV το πρωί της Πέμπτης.

«Τα κρεβάτια είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ασθενείς, συγγενείς, γιατροί και νοσηλευτές είναι συνωστισμένοι σε άθλιους χώρους. Δεν μπορεί να γίνει νοσηλεία και περίθαλψη με τέτοιους όρους», συμπλήρωσε, καταγγέλλοντας στη συνέχεια ότι σε θάλαμο εντοπίστηκε… σφηκοφωλιά.

«Στον πρώτο όροφο επειδή είναι η περιοχή τέτοια έχει έτσι και αλλιώς σε μόνιμη βάση πάρα πολλά κουνούπια. Χθες βρέθηκε μία φωλιά από σφήκες μέσα σε έναν θάλαμο. Φυσικά ο θάλαμος άδειασε. Δεν νομίζω ότι τσίμπησαν ασθενείς», τόνισε.

Στην ερώτηση για το πότε έγινε κάποια επισκευή στο νοσοκομείο, η ίδια κατήγγειλε ότι: «στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου είμαι 24 χρόνια. Θυμάμαι μία φορά, το 1999 μετά τους σεισμούς που είχαν βάψει δύο θαλάμους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter