Νίκος Σειραγάκης: Αναίρεση του βουλεύματος αποφυλάκισης ζητάει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Νίκος Σειραγάκης: Αναίρεση του βουλεύματος αποφυλάκισης ζητάει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την αναίρεση του βουλεύματος αποφυλάκισης του προπονητή Νίκου Σειραγάκη που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων, ζήτησε η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως το βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ωστόσο, η απόφαση για τo εάν θα επιστρέψει τελικά πίσω στη φυλακή ανήκει στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί και πάλι τον Απρίλιο του 2020, αλλά παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και μετά από εισαγγελική παραγγελία επέστρεψε στις φυλακές.

Ο ίδιος υπέβαλε εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης πριν ένα έτος. Η αίτησή του απορρίφθηκε στις αρχές του 2022 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Στην συνέχεια άσκησε έφεση η οποία, με οριακή πλειοψηφία (με ψήφους 2 προς 1), έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου και αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, αποφυλακίστηκε με βούλευμα και του τέθηκαν περιοριστικοί όροι.

Μετά την αποφυλάκισή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου το βούλευμα, με το οποίο ο Νίκος Σειραγάκης βρέθηκε εκτός φυλακής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter