Νίνα Κασιμάτη: «Ψέμα ότι τα μέλη της ΠΓ εχουν ίση νομιμοποίηση με τον Πρόεδρο»

Νίνα Κασιμάτη: «Ψέμα ότι τα μέλη της ΠΓ εχουν ίση νομιμοποίηση με τον Πρόεδρο»
EUROKINISSI

Σε μια ανάρτηση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί, προχώρησε η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

«Είναι συνειδητό ψέμα ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχουν εκλεγεί από την ίδια εκλογική βάση με τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, και άρα δήθεν διαθέτουν ίση δημοκρατική νομιμοποίηση» αναφέρει.

«Οι εκλογές για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διεξήχθησαν στις 15 Μαΐου 2022 από κλειστό μητρώο εγγεγραμμένων μελών, περί τα 40.000, και την ίδια μέρα εκλεγόταν πρόεδρος ο σ. Αλέξης Τσίπρας σε διαφορετική κάλπη με ανοιχτό μητρώο μελών, όπου ενεγράφησαν 110.000 νέα μέλη με δικαίωμα ψήφου ΜΟΝΟ για την κάλπη του προέδρου» τονίζει και συμπληρώνει:

«Και ο σ. Αλέξης Τσίπρας τότε και ο σ. Στέφανος Κασσελάκης τον Σεπτέμβριο του 2023 (όπου ψήφισαν 147.000/40.000 νέα μέλη) εξελέγησαν από διαφορετική και ευρυτάτη εκλογική βάση, υπερπολλαπλάσια αυτής των απερχόμενων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA» είχε τονίσει χθες η βουλευτής Β’ Πειραιά, με αφορμή το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τα μέλη, το οποίο θίγει ταυτοτικά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης: Κασιμάτη υπέρ Κασσελάκη: «Το κόμμα ανήκει πρώτα στα μέλη όχι στη συλλογική ηγεσία»

Αποστολάκης στηρίζει Κασσελάκη: Ανάγκη συμμετοχής του κόσμου στις κομματικές διαδικασίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter