Νόμος και Τάξη στο ΔΠΘ: «Χτύπησαν ανελέητα τα παιδιά» (Photos – Videos)

Νόμος και Τάξη στο ΔΠΘ: «Χτύπησαν ανελέητα τα παιδιά» (Photos – Videos)

Νόμος και τάξη στο ΔΠΘ με την υπογραφή του κοσμήτορα Μιχάλη Χρυσομάλλη. Κατόπιν της δικής του καταγγελίας τα ΜΑΤ προχώρησαν τη Δευτέρα (5/2) σε επέμβαση στην Νομική του Δημοκρίτειου στην Κομοτηνή.

Τουλάχιστον 15 φοιτητές έχουν προσαχθεί από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Ο Κώστας Θεοδωρίδης, μέλος του Συλλόγου Φοιτητικών της Ξάνθης περιέγραψε την κατάσταση στο documentonews.gr: «Η επέμβαση έγινε σήμερα από 3 κλούβες με 3-4 διμοιρίες των ΜΑΤ στο campus της Νομικής. Το κτήριο είναι υπό κατάληψη από σήμερα κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών που έγινε την Παρασκευή.

Δείτε επίσης: ΜΑΤ εισέβαλαν στη Νομική του ΔΠΘ και προσήγαγαν φοιτητές (Video)

Μόλις είχε τελειώσει η κινητοποίηση στην Πρυτανεία της Σχολής, όπου συμμετείχαν φοιτητές και από την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Ακολούθησε το Συντονιστικό Κατάληψη του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής και αφού ολοκληρώθηκε τα ΜΑΤ μπήκαν στις εγκαταστάσεις. Μόλις είχαμε φύγει για να επιστρέψουμε το βράδυ και με το που έμεινε λίγο κόσμος στην κατάληψη μπήκαν μέσα. Έβγαλαν έξω τα παιδιά, τα χτύπησαν ανελέητα και τα προσαγάγανε. Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά του 2ου και του 3ου έτους της Νομικής».

 

Αυτή τη στιγμή φοιτητές, γονείς, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής βρίσκονται έξω από το τοπικό Α.Τ. Στο ίδιο κτήριο που σήμερα επέλεξε να καλέσει τα ΜΑΤ ο κοσμήτορας Χρυσομάλλης, οι φοιτητές κάνουν μάθημα με μπουφάν, κρυώνουν και στο campus κυκλοφορούν αδέσποτα σκυλιά, όπως μας είχαν καταγγείλει στο οδοιπορικό του Documento στα περιφερειακά πανεπιστήμια. Προφανώς η σύλληψη των φοιτητών του και το σπάσιμο της κατάληψης είναι πιο σημαντικά από τις αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών που διεκδικούν οι φοιτητές.

Φωτογραφίες από αναγνώστη μας. Τα ΜΑΤ είναι παρατεταγμένα για να μην πλησιάσουν στο Αστυνομικό Μεγάρο φοιτητές, γονείς, καθηγητές και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Η στιγμή της επίθεσης των ΜΑΤ 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter