Νότια Κορέα: Ασκήσεις ετοιμότητας στη Σεούλ για «επίθεση από τον βορρά»

Νότια Κορέα: Ασκήσεις ετοιμότητας στη Σεούλ για «επίθεση από τον βορρά»

Περισσότεροι από 1.000 νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης συμμετείχαν σε σπάνιες αμυντικές ασκήσεις την Τετάρτη που προσομοίωσαν επίθεση της Βόρειας Κορέας στη Σεούλ. Οι αρχές της Νότιας Κορέας προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τους φόβους ότι η πόλη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα όπλα και τη μυστική επίθεση της Πιονγκγιάνγκ.

Ένταση μεταξύ των γειτόνων

Η άσκηση έρχεται εν μέσω αυξημένης έντασης μετά τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τον Βορρά και την εκτόξευση του πρώτου του στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου, με τους γείτονες στα βόρεια να επαναφέρουν τον περασμένο μήνα ορισμένα στρατιωτικά μέτρα χαλάρωσης μετά τη συμφωνία του 2018.

«Υπήρξε ένα μεγάλο μάθημα για εμάς όταν το προηγμένο αμυντικό σύστημα παγκόσμιας κλάσης του Ισραήλ λύγισε κάτω από μια αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς οπλισμένη με συμβατικό πυροβολικό και πρωτόγονα μέσα», ανέφερε ο Ο Σε-Χουν, δήμαρχος της πρωτεύουσας Σεούλ.

Ο δήμαρχος προχώρησε στην εκτίμηση ότι η επίθεση της Χαμάς έδειξε ότι οι ανώτερες στρατιωτικές ικανότητες δεν σήμαιναν πολλά εάν ο εχθρός πραγματοποιούσε μια επιτυχημένη αιφνιδιαστική επίθεση. Οι ασκήσεις της Τετάρτης προσομοίωσαν επιθέσεις σε μεγάλη εγκατάσταση ύδρευσης, σταθμούς τηλεφωνικού δικτύου και υπόγειο διάδρομο καλωδίων επικοινωνιών και τροφοδοσίας. Η απόσταση 38 χιλιομέτρων της Σεούλ από τα στρατιωτικά σύνορα με τον Βορρά την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη σε επίθεση ανά πάσα στιγμή, πρόσθεσε ο O.

Το πυκνοκατοικημένο κέντρο της χώρας, των επιχειρήσεων και των χρηματοοικονομικών φιλοξενεί 9,4 εκατομμύρια ανθρώπους, με επιπλέον 1,4 εκατομμύρια που εργάζονται και πηγαίνουν σχολείο εκεί κάθε μέρα.

Διχογνωμία για τα πυρηνικά

Ο O έχει υιοθετήσει μια σκληρή θέση κατά της Βόρειας Κορέας, υποστηρίζοντας ότι ο Νότος πρέπει να έχει τα δικά του πυρηνικά όπλα ως ο μόνος τρόπος για να εξουδετερώσει την απειλή από την Πιονγκγιάνγκ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ, απέρριψε την κατοχή πυρηνικών όπλων, θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση μιας στρατιωτικής συμμαχίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αποκατάσταση των δεσμών ασφαλείας με την Ιαπωνία.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν την ημέρα που η Νότια Κορέα επέβαλε νέες κυρώσεις σε οκτώ Βορειοκορεάτες που συνδέονται με πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα.

Οι γείτονες συγκρούστηκαν στη θάλασσα και ένα από τα νησιά του Νότου βομβαρδίστηκε από τον Βορρά, σκοτώνοντας πολλούς και από τις δύο πλευρές, αλλά δεν υπήρξε άμεση επίθεση στη Σεούλ από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου το 1953. Η δοκιμή αυτού του μήνα του τελευταίου βαλλιστικού πυραύλου του Βορρά ακολούθησε την επιτυχημένη εκτόξευση του πρώτου στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου τον Νοέμβριο, ενώ μια συνταγματική αναθεώρηση τον Σεπτέμβριο κατοχύρωσε τη χρήση πυρηνικών όπλων ως εθνική αμυντική πολιτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter