ΝΒΑ: Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνώρισε τον Μάικλ Τζόρνταν (Photo)

ΝΒΑ: Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνώρισε τον Μάικλ Τζόρνταν (Photo)

Η χειραψία με τον Μάικλ Τζόρνταν ήταν η κορυφαία στιγμή της 5ης συνεχόμενης συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο λαμπερό All-Star Game του ΝΒΑ.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ πέτυχε 30 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ, μάζεψε 12 ριμπάουντ και βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει τον αγώνα στο Κλίβελαντ με 163-161. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πέτυχε το νικητήριο καλάθι, ενώ ο Στεφ Κάρι πέτυχε 50 πόντους με 16 τρίποντα και αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

«Δεν τον είχα γνωρίσει ποτέ προσωπικά», είπε ο Γιάννης όταν ρωτήθηκε για τη χαιρετούρα του με τον Τζόρνταν. «Τον είχα δει κάποτε στην Σάρλοτ σε έναν αγώνα των Μπακς, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να του συστηθώ. Είχα ρωτήσει αν θα έρθει και μου είπαν ότι δεν ήταν εδώ, αλλά τότε τον είδα να βγαίνει στην παρουσίαση και έπαθα σοκ. Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Φίλε, είναι τρελό. Πήγα και του συστήθηκα. Ένιωσα έκπληξη που ήξερε ποιος είμαι. Εντάξει, πλάκα κάνω… Ήταν πολύ όμορφο που του έσφιξα το χέρι και του μίλησα για πέντε δευτερόλεπτα».

 

Ο Τζόρνταν βραβεύτηκε ως κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην ιστορία στο περιθώριο της γιορτής, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε στο νούμερο 24 στο Top-75. Στα 27 του, ο Έλληνας άσος είναι ο νεότερος σε ηλικία παίκτης της πρώτης 30άδας. Το ΝΒΑ γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια του.

Ο Γιάννης φάνηκε να δακρύζει όταν αναγγέλθηκε η παρουσία του, δίπλα σε θρύλους όπως ο Τζόρνταν, ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Λάρι Μπερντ και άλλοι. «Ακούς το όνομά σου. Και είσαι δίπλα τους, στέκεσαι ανάμεσά τους. Είναι τρομερό. Δάκρυσα. Φίλε, δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ! Είναι τρελό να είμαι ανάμεσά τους», είπε συγκινημένος.

Την προηγούμενη μέρα, ο Γιάννης έλαβε μέρος και στον σαββατιάτικο διαγωνισμό ταλέντου, με συμπαίκτες τα αδέλφια του Θανάση και Άλεξ. Οι τρεις Αντετοκούνμπο έμειναν εκτός τελικού για ένα σουτ.

Ο Όμπι Τόπιν των Νιου Γιορκ Νικς κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων, ενώ ο Καρλ-Άντονι Τάουνς νίκησε στα τρίποντα και αφιέρωσε το τρόπαιο στη μνήμη της μητέρας του, η οποία απεβίωσε από Covid-19.

Το All-Star Weekend του 2023 θα διεξαχθεί στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter