Ο Άδωνης Γεωργιάδης απειλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να τους πάει στα δικαστήρια

Ο Άδωνης Γεωργιάδης απειλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να τους πάει στα δικαστήρια

Μια αναφορά του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη -την οποία ο ό ίδιος αρνείται- πυροδότησε μια ακόμα αντιπαράθεση μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών και του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος προετοιμάζει τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ για να δεχθούν τα «απογευματινά χειρουργεία» κάτι που σύμφωνα με τους γιατρούς -πέραν των άλλων- θα επιβαρύνει ακόμα το σύστημα και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς ο Άδωνης Γεωργιάδης είπε ότι ναι μεν είναι ρίσκο η πολύωρη απασχόλησή τους «αλλά έτσι κι αλλιώς, όλα στη ζωή είναι ρίσκο».

Είπε ο υπουργός τη λέξη «ρίσκο»;

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) όπως καταγγέλλουν έθεσαν στον Υπουργό Υγείας την εξής ερώτηση:

«Πως θα εξασφαλίζετε τα ελάχιστα όρια προδιαγραφών για ασφαλή χορήγηση αναισθησίας τα οποία προβλέπουν ότι εντός χειρουργείου απασχόληση των αναισθησιολόγων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 25 ώρες πρωινής εργασίας εβδομαδιαίως και ότι στην εφημερία ο μέγιστος ασφαλής χρόνος συνεχούς εργασίας εντός του χειρουργείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 12-16 ώρες/24ωρο, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν θα κινδυνεύουν οι ασθενείς».

«Η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν ωμή και κυνική» τον κατηγόρησαν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ.

«Αναγνωρίζουμε ότι είναι ρίσκο έτσι κι αλλιώς, όλα στη ζωή είναι ρίσκο. Έτσι κι αλλιώς οι ασθενείς που περιμένουν χρόνια να χειρουργηθούν κινδυνεύουν» ήταν η απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη κατήγγειλαν οι γιατροί της ΟΝΓΕ, σχολιάζοντας δηκτικά ότι η απάντησή του θυμίζει το «πάμε και όπου βγει, δηλαδή η ζωή των ασθενών στα ζάρια».

Η συνέχεια γράφτηκε στα κοινωνικά δίκτυα

Ο Άδωνης Γεωργιάδης αρνείται πως έκανε ποτέ αυτή τη δήλωση. Μάλιστα σε αντιπαράθεση στα social με τον Πάνο Παπανικολάου γραμματέα της ΟΕΝΓΕ όχι μόνο τα αρνήθηκε αλλά εκτόξευσε και απειλές.

«Γιατρέ για να μην βρεθούμε στα Δικαστήρια θα ήθελα να αποσύρετε αμέσως αυτή σας την ανάρτηση! Ποτέ δεν είπα σε κανέναν ότι θα πάρουμε κανένα απολύτως ρίσκο! Θα καλέσω στο Δικαστήριο όλους τους παρισταμένους της ΟΕΝΓΕ! Θα παρακαλούσα να το κάνετε αμέσως χωρίς καμία δικαιολογία!»

Με τον γραμματέα της ΟΕΝΓΕ να του απαντά «Είπατε επί λέξη : «ναι υπάρχει ρίσκο, όλα στην ζωή είναι ρίσκο”. 7 (επτά) μέλη της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ ήταν παρόντα. Τα είπαμε αυτά δημόσια στην συνέντευξη τύπου που δώσαμε την επομένη 16/2 (από το 09.00 ως το 09.45 του βίντεο). Άρα τι μου λέτε τώρα κ. υπουργέ ;»

Διαβάστε επίσης:

Νέο χαράτσι στην υγεία φέρνει ο Άδωνης – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς ανά παραπεμπτικό

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ με τα «απογευματινά χειρουργεία» – Από 300€ έως 2.000€ το κόστος!

Ο Άδωνης Γεωργιάδης καρφώνει τον Χρυσοχοΐδη για την αύξηση των φαρμάκων και «θα την ρυθμίσει» (Video)

ΝΔ: Απόπειρα επαναπροσέγγισης της βάσης ενόψει Ευρωεκλογών – Τα ανοιχτά μέτωπα και η φθορά

«Κόκκινη κάρτα» στις «ευρωπαϊκές γνώσεις» του Μητσοτάκη από τον Νίκο Φαραντούρη – Τι λέει για τις καταλήψεις (Video)

Αντώναρος: Περιμένω από τον Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από Δούρου, Παππά και Τσίπρα για το Μάτι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter