Ο Άδωνης Γεωργιάδης καρφώνει τον Χρυσοχοΐδη για την αύξηση των φαρμάκων και «θα την ρυθμίσει» (Video)

Ο Άδωνης Γεωργιάδης καρφώνει τον Χρυσοχοΐδη για την αύξηση των φαρμάκων και «θα την ρυθμίσει» (Video)

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης! Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες φαρμακευτικών συλλόγων και πολιτών που χρειάστηκε να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τη συμμετοχή τους σε φάρμακα και μετά την πρώτη δήλωσή του, έρχεται να πάρει πίσω την αύξηση ή τουλάχιστον ένα μέρας εξ αυτής φορτώνοντας τη ρύθμιση στον προκάτοχό του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ εντός της ημέρας επίκειται ρύθμιση ώστε για κανένα γενόσημο σκεύασμα πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Δεν φέρουμε ευθύνη για τις αυξήσεις στα φάρμακα

Μόλις χθες πάντως, 15/2/24 είχε αρνηθεί πως υπάρχει αύξηση στην επιβάρυνση των ασφαλισμένων. «Δεν έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων» είχε πει, προσθέτοντας ότι ο ΕΟΠΠΥ σε κάθε δραστική ουσία αποζημιώνει το φθηνότερο γενόσημο ενώ κάλεσε τους ασφαλισμένους σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό τους να επιλέγουν το φθηνότερο φάρμακο. Περισσότερα ΕΔΩ.

Στην πράξη βέβαια δέχεται την αύξηση έως τα 3 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα. Η βούλησή μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών, για αυτό τον λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα “κλειδώνει” τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μάς είπαν και δικαίως τα παράπονά τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ομόφυλα ζευγάρια: Βαθιές πληγές για την κυβέρνηση – «Σπάει» η βιτρίνα παντοδυναμίας Μητσοτάκη

Οι 13 Αρεοπαγίτες που ύψωσαν «τείχος» προστασίας για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Επιζήσας στην Εξεταστική: «Δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για το πώς δύο τρένα μπαίνουν σε αντίθετη γραμμή»

Υπό προθεσμία ο Ανδρουλάκης, «τραυματισμένος» ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς… αρχηγικός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter