Ο Άδωνης στηρίζει το «εθνικοπατριωτικό» παραλήρημα του Μπογδάνου

Ο Άδωνης στηρίζει το «εθνικοπατριωτικό» παραλήρημα του Μπογδάνου
Φωτογραφία από ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο Twitter

Την ακροδεξιά ταυτότητά του επέδειξε και πάλι ο Άδωνης Γεωργιάδης ιδεολογικό «παιδί» του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ. που και προεκλογικά είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του επίσης ακροδεξιού Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Έτσι στο Twitter αναδημοσιεύει ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος επανέρχεται με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα μετά την κατακραυγή που ακολούθησε την δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών νηπίων.

Στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που πάντα αναφέρεται στο προσφυγικό με ακροδεξιό πρόσημο, δίνει τα διαπιστευτήριά του στους ακροδεξιούς.

Μιλά για κριτική οχετό που δέχεται και για σπέκουλα. Σύμφωνα με τον ίδιο το ελληνόπουλα φεύγουν από τα σχολεία όταν η πλειονότητα είναι αλλοδαποί και δεν έχουν μητρική γλώσσα τα ελληνικά.
Μιλάει για γειτονιές γκέτο, λες και οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι για την περιθωριοποίηση τους και όχι η ίδια η Πολιτεία. «Συμπάσχει» με τους πολίτες που βλέπουν τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε «πολύχρωμες πολιτισμικές γωνιές της Αθήνας» όπου τρώνε φαλάφελ, κάτι εφιαλτικό όπως λέει για τους μόνιμους κατοίκους (οι μετανάστες προφανώς φταίνε και όχι η κυβέρνηση που ασκεί την πολιτική και φτιάχνει τους νόμους).
Αλλά εδώ καταλογίζει πάντα την εγκληματικότητα στους μετανάστες «εφιαλτικό όμως για τους μόνιμους κατοίκους που βλέπουν τις γειτονιές τους να ρημάζουν μέσα στην εξαθλίωση, την παρανομία και την εγκληματικότητα», γράφει.
Αλλά οι μετανάστες φταίνε που οι έλληνες με πενιχρό εισόδημα δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στις προσχολικές δομές. Οι Έλληνες για τον κ. Μπογδάνο ωστόσο έχουν δηλωμένο εισόδημα ενώ οι οικογένειες αλλοδαπών δεν δηλώνουν γιατί ζουν με επιδόματα και με την παραοικονομία.
Για εκείνον εκεί επωάζεται το πραγματικό αυγό του φιδιού και όχι στην ακροδεξιά…

Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Χειρότερα ακόμα, εφόσον μια οικογένεια Ελλήνων πολιτών δεν δικαιούται θέση σε προσχολική δομή διότι έχει ένα πενιχρό μεν, δηλωμένο όμως, εισόδημα – σε αντίθεση με οικογένειες αλλοδαπών που δεν δηλώνουν εισόδημα, διότι ζουν από τα επιδόματα και την παραοικονομία – τότε δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για τη δημοκρατία μας. Το πραγματικό αυγό του φιδιού επωάζεται εκεί όπου οι «ελίτ» δεν καταδέχονται να στρέψουν το βλέμμα, πολλώ μάλλον να πατήσουν το πόδι τους.»

«Κάποιοι με ρώτησαν: «Μα εσύ δεν πανηγύριζες για τον Αντετοκούνμπο;». Συνεχίζω να αισθάνομαι περηφάνια για τον Γιάννη – ένα παιδί που πήγε σχολείο, μιλά άψογα ελληνικά, τίμησε και τιμά την ελληνική σημαία, υπηρέτησε τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Είμαι περήφανος για κάθε αγόρι και κορίτσι που συνειδητά επιλέγει να γίνει Έλληνας και Ελληνίδα τιμώντας το περιεχόμενο των αξιών, του νοήματος και της αποστολής του έθνους μας.»

Όλο το κείμενο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου :


Κ.Μπογδάνος: Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους (το δέντρο και το δάσος)

Προφανώς ήταν λάθος να αναπαραγάγω τον κατάλογο των ονοματεπωνύμων των παιδιών – το αναγνώρισα αυτό σχεδόν αμέσως, ανέλαβα την ευθύνη και απολογήθηκα. Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει.

Κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν αυτή τη λάθος κίνηση για να εκτρέψουν σε ένα παραφουσκωμένο κυνήγι μαγισσών τη δημόσια συζήτηση από τη θετική παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάταξη της οικονομίας και την αντιμετώπιση των πληγών που συνεχίζει να αφήνει η πανδημία. Και ως έναν βαθμό το πέτυχαν. Με στενοχωρεί και με θυμώνει περισσότερο αυτό, παρά ο οχετός που προσωπικά δέχομαι τις τελευταίες μέρες. Και όπως είναι για μένα αυτονόητο, από την πρώτη στιγμή έθεσα ο ίδιος τον εαυτό μου στη διάθεση του Πρωθυπουργού για οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να σταματήσει αποτελεσματικά αυτή την άθλια σπέκουλα.

Πρέπει όμως να μιλήσουμε και για τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Τις θέσεις μου για το μεταναστευτικό – για το πλήθος των μεταναστών που αντέχει η πατρίδα μας και τις αυστηρές νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται για την είσοδο και την εγκατάσταση αλλοδαπών στην Ελλάδα – τις ξέρετε καλά. Τα παιδιά όμως των αλλοδαπών που με τον ένα ή τον άλλο βρίσκονται σήμερα στην πατρίδα μας, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πηγαίνουν σχολείο, όχι μόνο για να αποκτήσουν τις αναγκαίες για τη ζωή τους γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και για να κοινωνικοποιηθούν μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και η πιο απλή από αυτές είναι ότι σε μια τάξη δεν γίνεται η πλειονότητα των παιδιών να μην έχουν μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά. Όταν συμβαίνει αυτό άλλωστε – ας μη γελιόμαστε – αρχίζουν να λειτουργούν αυτοματισμοί, με τα ελληνόπουλα να φεύγουν από τα σχολεία αυτά και να καταστρέφεται έτσι ο εκπαιδευτικός στόχος της ενσωμάτωσης.

Συγχρόνως, όταν σε μια γειτονιά της πόλης η πλειονότητα των κατοίκων δεν έχει μητρική γλώσσα τα ελληνικά, αρχίζουν οι αυτοματισμοί που τη μετατρέπουν σε γκέτο – κάτι πολύ ευχάριστο για όσους ζουν στο Ψυχικό και επισκέπτονται μια στο τόσο τις «πολύχρωμες, πολυπολιτισμικές γωνιές της Αθήνας» για να φάνε φαλάφελ, εφιαλτικό όμως για τους μόνιμους κατοίκους που βλέπουν τις γειτονιές τους να ρημάζουν μέσα στην εξαθλίωση, την παρανομία και την εγκληματικότητα.

Χειρότερα ακόμα, εφόσον μια οικογένεια Ελλήνων πολιτών δεν δικαιούται θέση σε προσχολική δομή διότι έχει ένα πενιχρό μεν, δηλωμένο όμως, εισόδημα – σε αντίθεση με οικογένειες αλλοδαπών που δεν δηλώνουν εισόδημα, διότι ζουν από τα επιδόματα και την παραοικονομία – τότε δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για τη δημοκρατία μας. Το πραγματικό αυγό του φιδιού επωάζεται εκεί όπου οι «ελίτ» δεν καταδέχονται να στρέψουν το βλέμμα, πολλώ μάλλον να πατήσουν το πόδι τους.

Κάποιοι με ρώτησαν: «Μα εσύ δεν πανηγύριζες για τον Αντετοκούνμπο;». Συνεχίζω να αισθάνομαι περηφάνια για τον Γιάννη – ένα παιδί που πήγε σχολείο, μιλά άψογα ελληνικά, τίμησε και τιμά την ελληνική σημαία, υπηρέτησε τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Είμαι περήφανος για κάθε αγόρι και κορίτσι που συνειδητά επιλέγει να γίνει Έλληνας και Ελληνίδα τιμώντας το περιεχόμενο των αξιών, του νοήματος και της αποστολής του έθνους μας.

Αυτό ακριβώς είναι που με νοιάζει. Αυτό που συνέβη με τον Γιάννη, πολύ δύσκολα θα συμβεί σε τάξεις που σχεδόν κανένα παιδί δεν έχει μητρική γλώσσα τα ελληνικά, δεν γιορτάζει τις γιορτές μας, δεν έχει ρίζες γενεών στην πατρίδα μας. Πολύ δύσκολα θα συμβεί σε γειτονιές όπου μπορεί και να περάσει κανείς μέρες μέχρι να χρειαστεί να μιλήσει ελληνικά.

Και αυτά, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα όσοι και όσες έχουμε την τιμή να εκλεγόμαστε ή να έχουμε εκλεγεί στην Ά Αθηνών, τα ξέρουμε καλά. Όποιος απλώς περπατά στις γειτονιές της Αθήνας τα βλέπει και τα ξέρει.
Λάθος, λοιπόν, που πριν το retweet δεν τσέκαρα ότι είχε γίνει αυτό που εσφαλμένα νόμιζα αυτονόητο – ότι θα έχουν σβηστεί τα επώνυμα των παιδιών. Πέρα από το δέντρο όμως, υπάρχει και το δάσος.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter